ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο ασφυκτικός έλεγχος από τους δανειστές, οι δύο “ελεύθερες” και ο Ιβάν Σαββίδης

Η Ελλάδα, είναι πιθανόν η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν έχει μια τράπεζα έστω, ελεγχόμενη από τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας της. Αυτή ήταν η …τιμωρία που μας επιβλήθηκε από τους δανειστές που θεωρούν, βοηθούμενοι από τη σκανδαλολογία που ενδημεί στο ελληνικό «σύστημα», ότι για όλα τα δεινά της χώρας, φταίει ο ομφάλιος λώρος τραπεζιτών – μέσων ενημέρωσης – μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών.

Στο ορατό μέλλον, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να «επιτραπεί»

στην ελληνική πολιτική εξουσία να βάλει πόδι στο τραπεζικό σύστημα. Σημειώστε πάντως, ότι υπάρχουν δύο τράπεζες με άδεια που είναι εκτός συστήματος ελέγχου των δανειστών: Η μία είναι η Παγκρήτια και η άλλη είναι η Aegean Baltic Bank που ανήκει κατά πλειοψηφία σε Έλληνες μετόχους, ενώ στο μετοχικό της κεφάλαιο μετέχει και η General Electric Corporation.

Το όνομα Ιβάν Σαββίδης στην πρώτη θέση της επικαιρότητας. Και όχι μόνο για (καθαρά) πολιτικούς λόγους. Οι οικονομικοί είναι οι βασικοί λόγοι: Δείτε το …Βόρειο ελληνικό τόξο και θα καταλάβετε. Δεν υπάρχει επιχειρηματική κίνηση που να μην ελέγχεται ή να μην έχει την …ευλογία του αφεντικού του ΠΑΟΚ. Πέρα από ΣΕΚΑΠ, Σουρωτή, ξενοδοχεία, Χαλκιδική…έχουμε και μεγάλες αγορές οικοπέδων γύρω από τον αγωγό ΤAP.

Και ένας επιχειρηματίας του «βεληνεκούς» του κ.Σαββίδη, για να «δέσει» τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, μπορεί να χρειάζεται μεν κάποια κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης, αλλά αυτό που κυρίως θα χρειαστεί, είναι…ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ!

ΥΓ: Το ΤΧΣ, με επικεφαλής πλέον τον Αυστριακό κ. Martin Czurda, σήμερα είναι μέτοχος της Εθνικής Τράπεζας με 40,39%, της Τράπεζας Πειραιώς με 26,42%, ενώ κατέχει ποσοστό 11% στην Alpha Bank και 2,38% στην Eurobank.

bankwars

Keywords
Τυχαία Θέματα