Τράπεζες: Νέα γενιά ΑΤΜs που αναγνωρίζουν το πρόσωπο του πελάτη

Αντιμέτωποι με διαφορετικού είδους… περιορισμούς στην ανάληψη μετρητών έρχονται από τον Οκτώβριο οι κάτοικοι της Νότιας Κορέας, καθώς στα νέου τύπου ΑΤΜs, τα οποία θα είναι εφοδιασμένα με συσκευές αναγνώρισης προσώπου, είναι απαραίτητο να φαίνονται καθαρά τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε πελάτη.

Έτσι, οι πελάτες των τραπεζών δεν θα μπορούν να φορούν γυαλιά ηλίου, καπέλα και οτιδήποτε άλλο αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους στα περίπου 100 ΑΤΜs που θα τοποθετηθούν

αρχικά στην πρωτεύουσα Σεούλ, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Σε μία πρώτη φάση, τα νέα μηχανήματα θα τεθούν σε λειτουργία σε σημεία όπου έχουν καταγραφεί περιπτώσεις απάτης, με την Οικονομική Εποπτική Υπηρεσίας της Νότιας Κορέας να επισημαίνει ότι στόχος είναι τα σύγχρονα ATMs να φτάσουν σε κάθε γωνιά της χώρας.

Μέσω καμερών τοποθετημένων εντός των μηχανημάτων θα επιχειρείται η επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η όποια συναλλαγή θα «μπλοκάρεται».

Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για την πρώτη περίπτωση που τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας, στον τομέα της αναγνώρισης προσώπου, χρησιμοποιούνται για τραπεζικές συναλλαγές.

Ήδη, σε ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής οι αναλήψεις μετρητών γίνονται μετά από ταυτοποίηση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων του πελάτη, σημειώνει το BCC.

Keywords
Τυχαία Θέματα