ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΜΕΤΟΧΕΣ-ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: Τί κάνουμε στο Χρηματιστήριο;

Τι κάνουμε στο Χρηματιστήριο με τις μετοχές των τραπεζών και με τα δικαιώματα; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κάντε το, όσοι ασχοληθείτε, όπως το κάνουν ο Γιάννης Κωστόπουλος και ο Μιχάλης Σάλλας! Αυτοί, κάτι περισσότερο ξέρουν από όλους τους δήθεν ειδήμονες που κυκλοφορούν στη χρηματιστηριακή πιάτσα. Και οι δύο, πουλάνε τις τελευταίες ημέρες μετοχές των τραπεζών ALPHA και ΠΕΙΡΑΙΩΣ, προκειμένου

με τη ρευστότητα που θα αποκτήσουν να πάρουν μέρος στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και να αγοράσουν τα δικαιώματα, όταν αυτά μπουν σε διαπραγμάτευση. Τα δικαιώματα έχουν πάνω τους και τις νέες μετοχές που θα εκδοθούν στις αναλογίες που ανακοινώνονται και τα περίφημα warrants που πάνω στα οποία στήνεται το μεγάλο κερδοσκοπικό παιχνίδι από τα ξένα funds. όσο περισσότερα warrants αποκτήσουν οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές, τόσο μεγαλύτερη μετοχική ισχύ θα έχουν στις τράπεζες.

Στο ερώτημα σε ποιά τιμή και πότε πουλάμε τις μετοχές, η απάντηση είναι για την Alpha πάνω από το 0.60 και για την Εθνική όταν πλησιάσει ή ξεπεράσει το 1,50. (Οι ειδήμονες υποστηρίζουν ότι η ΕΤΕ, σε ομαλό κλίμα εδώ και διεθνώς, αν ακολουθήσει περίπου την πορεία της ALPHA που είδαμε πριν την αποκοπή του δικαιώματος, μπορεί θεωρητικά να πιάσει και το 1.70). Όσον αφορά στο πότε, η απάντηση είναι λίγες ημέρες πριν την ημερομηνία αποκοπής των δικαιωμάτων.

Η συμμετχοχή όμως στην αλλαγή του τραπεζικού τοπίου και στα διαφαινόμενα κέρδη δεν είναι απαραίτητο να γίνει …εδώ και τώρα. Τα warrants θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά και η τιμή τους, δε θα είναι πάντα ανοδική. Το τρένο με την τιμή ευκαιρίας θα ξαναπεράσει.

Ο… τραπεζικός

Keywords
Τυχαία Θέματα