ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Φύλλο και φτερό τα δάνεια εκδοτών, ξενοδόχων, κατασκευαστών από την τρόικα

Οι ορκωτοί που δίνουν report στην τρόικα και ενημερώνουν επίσης τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ, έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες του bankwars, εστιάσει το τελευταίο δεκαπενθήμερο, στα δάνεια που έχουν στις συστημικές τράπεζες οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι μεγάλοι ξενοδόχοι και οι επίσης μεγάλοι κατασκευαστές. Έχουν κάνει

φύλλο και φτερό όλες τις συμβάσεις και ζητούν εξηγήσεις από τα στελέχη για το πως και το γιατί. Η …ταραχή σε ορισμένες κραυγαλέες περιπτώσεις δανειοδοτήσεων είναι μεγάλη και έχει αναγκάσει πολλούς επώνυμους επιχειρηματίες αυτών των κλάδων να δώσουν (εκ των υστέρων) εγγυήσεις είτε μετοχές τους, είτε συμβάσεις από άλλες τους δουλειές.

Ο έλεγχος των ορκωτών γίνεται σε μία περίοδο που οι τράπεζες προχωρούν στις αυξήσεις κεφαλαίων και αρκετοί από τους επώνυμους επιχειρηματίες με τα μεγάλα δάνεια έχουν κληθεί από ορισμένες διοικήσεις να πάρουν μέρος στις αυξήσεις κεφαλαίου! “Ας τακτοποιήσουν πρώτα όσα χρωστούν και μετά ας κάνουν ότι νομίζουν”, είναι η απάντηση των ορκωτών και φυσικά της τρόικας που, όπως είπαμε, ενημερώνεται για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Έχει σημασία να πούμε, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο έλεγχος δε γίνεται όπως παλιά ανά εταιρεία των συγκεκριμένων επιχειρηματιών, αλλά και ανά πρόσωπο μεγαλομετόχου! Όπερ σημαίνει, ότι το “κόλπο” χρωστάει η Χ εταιρεία αλλά δανειοδοτούμε την άλλη και… χάνεται η μπάλλα, δεν πιάνει εύκολα.

Ο τραπεζικός

Keywords
Τυχαία Θέματα