ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Χαμηλώνει τις τιμές στόχους η Nomura – “Σε καλύτερη θέση η Πειραιώς”

Αρνητική στάση διατηρεί για τις ελληνικές τράπεζες η Nomura που δίνει σύσταση “reduce” για την Εθνική, την Alpha Bank και τη Eurobank και σύσταση “neutral” για την Τρ. Πειραιώς.

Ο οίκος δίνει επίσης νέες τιμές-στόχους για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Η Nomura δίνει τιμή-στόχο 2,60 ευρώ για

την ΕΤΕ, 0,23 ευρώ για την Alpha Bank, 0,30 ευρώ για την Eurobank και 0,96 ευρώ για την Τρ. Πειραιώς.

Για την Alpha Bank η Nomura σημειώνει ότι “η νέα τιμή-στόχος των 0,23 ευρώ για την Alpha Bank αντικατοπτρίζει τις χαμηλότερες σχετικές αποδόσεις που αναμένουμε από το αυξημένο σχετικό κόστος ρίσκου. Το αυξημένο σχετικό κόστος ρίσκου της Alpha Bank αντανακλάται επίσης σε αυξημένες εκτιμώμενες πιστωτικές ζημίες από την άσκηση της BlackRock”.

Στην περίπτωση της Εθνικής, “η τιμή-στόχος των 2,60 ευρώ είναι περίπου 50% χαμηλότερη από την τρέχουσα τιμή της μετοχής. Η αυξημένη σχετική απόδοση της ΕΤΕ εξηγείται κατά κύριο λόγο για την τουρκική θυγατρική, ενώ επίσης τα χαμηλότερα ίδια κεφάλαια δείχνουν να αντικατοπτρίζονται στην τιμή της μετοχής, αφήνοντας περιορισμένες πιθανότητες ανόδου”.

Για την Eurobank, ο οίκος αναφέρει πως “η νέα τιμή-στόχος των 0,30 ευρώ λαμβάνει υπόψη την προγραμματισμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2 δισ. ευρώ (με discount 25%). Σημειώνουμε επίσης ότι οι σχετικά χαμηλότεροι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της Eurobank και της Εθνικής θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις μετοχές στην περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση στα μέτρα για την ενίσχυσή τους.

Η Nomura τονίζει ότι διατηρεί αρνητική στάση για τις ελληνικές τράπεζες και δίνει νέες τιμές-στόχους που κατά μέσο όρο είναι περίπου 50% χαμηλότερες από τις τρέχουσες τιμές, που υποδεικνύει εκτιμώμενο δείκτη TBV για το 2016 στο 0,7x έναντι 1,3x στα σημερινά επίπεδα.

“Η Τρ. Πειραιώς είναι η ελληνική τράπεζα με τη μεγαλύτερη διασπορά λόγω της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα κατά περίπου 20% στην ΑΜΚ. Θεωρούμε επίσης ότι η υψηλότερη ανόργανη ανάπτυξή της θα επιτρέψει στην τράπεζα να αναπτύξει μεγαλύτερες συνέργειες και οικονομίες κλίμακας”, καταλήγει ο οίκος.

Original article: ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Χαμηλώνει τις τιμές στόχους η Nomura – “Σε καλύτερη θέση η Πειραιώς”.

Keywords
Τυχαία Θέματα