Τράπεζες – Επιχειρήσεις αγωνιούν και εμείς συζητάμε για τα κανάλια και τα Θρησκευτικά

ΑΠΟΨΗ: Τα ΜΜΕ έχουν στραμμένα τα μάτια τους σε κανάλια και μαθήματα (σ.σ. Θρησκευτικά στα σχολεία) αν και θα έπρεπε να ασχολούμαστε πολύ περισσότερο με τα προβλήματα που μπορούν να δώσουν λύσεις στην καταρρακωμένη οικονομία. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύση στο σύνολο των προαπαιτούμενων αν δεν θέλει να βρεθεί σε ταμειακό αδιέξοδο μιας και έχει άμεση ανάγκη την δόση των 2,8 ποσό που μπορεί να βοηθήσει έστω και λίγο την οικονομία.

Το πολιτικό παίγνιο

το πιο πιθανό είναι να οδηγήσει σύντομα σε ανασχηματισμό, κάτι που μπορεί να ηρεμήσει κάπως την κατάσταση. Στήριξη έχουμε στην ζώνη του 545-550 επίπεδο που πρέπει να κρατήσει αν δεν θέλουμε να έχουμε μία πτωτική λύση.

Ο φόβος για το χρηματιστήριο είναι να εγκλωβιστεί σε ένα σχετικά εύρος τιμών για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα κάτι που είχαμε δει τελευταία φορά το 1992-1994.

Η συσσώρευση με χαμηλούς όγκους μπορεί να κάνει ζημιά τόσο στην οικονομία όσο και στην εύρυθμη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς. Δύσκολο να προβλέψει κάποιος πόσο ακόμα θα αντέξουν αρκετές εταιρίες μιας και θα χρειαστούν ΑΜΚ ή συγχωνεύσεις να θέλουν να συνεχίζουν.

Ο τραπεζικός κλάδος περιμένει εναγωνίως το τι θα γίνει με την ιστορία των κόκκινων δανείων που μπορεί να δώσει εν μέρει λύση στα προβλήματα τους.

Η χώρα υστερεί σημαντικά σε προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ενώ θα έπρεπε “να τρέχει” διευκολύνοντας της με κάθε τρόπο. Όσο η χρηματιστηριακή αγορά δεν έχει τάση, το μόνο σίγουρο είναι ότι η οικονομία αργεί να ανακάμψει. Αν όντως η αγορά γυρίσει σε ανάπτυξη, το μόνο σίγουρο είναι ότι το χρηματιστήριο θα το πιστώσει πολύ πιο νωρίς.

FAST FINANCE SEC – Ηλίας Ζαχαράκης

Keywords
Τυχαία Θέματα