Τράπεζες – Ανακεφαλαιοποίηση: Τίποτα δε …σκαμπάζουν οι βουλευτές – Δείτε τι είπαν Τζαμτζής, Βαλαβάνη, Ξυροτύρη

Ο βουλευτής της ΝΔ Ι. Τζαμτζής μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών που συνεδριάζει για το νέο ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών είπε ότι «μετά την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών γίνεται συζήτηση να περάσουν οι μετοχές σε ιδιώτες. Υπάρχει ένα λεπτό σημείο: προβληματίζει το γεγονός – και το λέω όσο πιο ευγενικά μπορώ – ότι ενώ έχουν ανακτηθεί οι μετοχές από το κράτος σε Α τιμή θα πωληθούν σε χαμηλότερη προς ιδιώτες»

και πρόσθεσε «αυτό είναι τεράστιο ζήτημα και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά».

Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη είπε ότι «με τα μέτρα που φαίνεται να λαμβάνονται για την ανακεφαλαιοποίηση θα υπάρξει μεγάλη χασούρα για τα χρήματα του ελληνικού λαού. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη».

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ η Ασημίνα Ξηροτύρη σημείωσε «Αντί να διαθέσουμε το μαξιλάρι του ΤΧΣ για την αναχρηματοδότηση των τραπεζών φαίνεται ότι με αυτές τις «συναλλαγές» που πραγματοποιούνται οι πολίτες θα έχουν μεγαλύτερη χασούρα. Δεν φαίνεται οι τράπεζες να αυξάνουν την χρηματοδότηση προς την πραγματική οικονομία και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αναχρηματοδοτηθούν».

Original article: Τράπεζες – Ανακεφαλαιοποίηση: Τίποτα δε …σκαμπάζουν οι βουλευτές – Δείτε τι είπαν Τζαμτζής, Βαλαβάνη, Ξυροτύρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα