Τράπεζα Πειραιώς: Ελκυστική πρόταση μόνο για τους “ταύρους” των αγορών η ανταλλαγή ομολόγων (Reuters)

Ελκυστική για τους αισιόδοξους επενδυτές χαρακτηρίζει την επαναγορά ομολόγων από την Πειραιώς, ο αρθρογράφος του Reuters Neil Unmack, σημειώνει ωστόσο ότι οι “αρκούδες” των αγορών δεν πρέπει να τη δεχτούν.

Η Πειραιώς προσφέρει στους ομολογιούχους κύριας εξασφάλισης δυο επιλογές, αναφέρει το άρθρο.

Η μια είναι η επαναγορά των τίτλων τους σε ρευστό με discount, στα 43 σεντς και η δεύτερη είναι μετοχές σε ενδεχόμενη αύξηση κεφαλαίου, που θα έχουν την ίδια αξία με την ονομαστική αξία των τίτλων τους.

Δεδομένου

ότι τα ομόλογα κύριας εξασφάλισης της τράπεζας με ωρίμανση το Μάρτιο του 2017 διαπραγματεύονται στο 53%, η επιλογή των μετρητών δεν δείχνει καλή. Ωστόσο η επιλογή των μετοχών είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα, καθώς εάν οι μετοχές εκδοθούν σε αποτίμηση ίση με τη μισή λογιστική αξία της τράπεζας και οι μετοχές ανακάμψουν στο ύψος της λογιστικής αξίας, οι πιστωτές τετραπλασιάζουν τα κεφάλαιά τους, όπως αναφέρει το reuters.

Εάν οι ελληνικές τράπεζες δεν καταφέρουν να αντλήσουν αρκετά κεφάλαια από τον ιδιωτικό τομέα και οδηγηθούν σε εξυγίανση, η προσφορά της Πειραιώς αναφέρει ότι οι ομολογιούχοι που αποδέχτηκαν το swap θα κρατήσουν τα αρχικά τους ομόλογα κύριας εξασφάλισης και δεν θα έχουν χειρότερη τύχη. Ωστόσο για αυτούς που υιοθετούν πιο αρνητική στάση απέναντι στην ελληνική οικονομία, η μετακίνηση από χρέος σε μετοχές ενέχει κινδύνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα