ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Βρέθηκε φόρμουλα για την Αύξηση Κεφαλαίου – Ενέργειες για επιστροφή σε ΧΑ και ΧΑΚ

14:28 4/7/2014 - Πηγή: BankWars
Δίνεται τελικά λύση στο θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου κατά τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ, ενόψει των τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.Στη συνάντηση που είχε τo πρωί η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας
Κύπρου, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου και τον Διευθύνοντα σύμβουλο του Συγκροτήματος, η φόρμουλα που βρέθηκε προβλέπει ότι σε πρώτη φάση θα κατατεθούν προσφορές από τους υφιστάμενους μετόχους και τους νέους υποψήφιους επενδυτές. Σε δεύτερη φάση, σε κλειστή διαδικασία, οι υφιστάμενοι μέτοχοι, εάν επιθυμούν, θα μπορούν να αποκτήσουν έως και το 30% των μετοχών. Σημειώνεται ότι το ποσοστό αυτό δεν έχει οριστικοποιηθεί μέχρι στιγμής.Η διαδικασία ολοκλήρωσης της έκδοσης μετοχικού κεφαλαίου φαίνεται να επεκτείνεται πέραν της 8ης Αυγούστου.Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου το οποίο καλείται να επικυρώσει την φόρμουλα και να οριστικοποιήσει τις λεπτομέρειες της έκδοσης κεφαλαίου.Η ανακοίνωση της Τρ. Κύπρου

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρία να προχωρήσει με την διερεύνηση επενδυτικού ενδιαφέροντος αναφορικά με πιθανή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μια τέτοια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα στοχεύει στην επιτάχυνση της εφαρμογής του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του Συγκροτήματος και, παράλληλα, στην περαιτέρω ενίσχυση του Συγκροτήματος.

Εν όψει της πιο πάνω απόφασης, η Διεύθυνση του Συγκροτήματος θα έχει απ’ ευθείας επαφές με θεσμικούς και άλλους επενδυτές.

Τυχόν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται και η δυνατότητα συμμετοχής των υφιστάμενων μετόχων.

Με την ολοκλήρωση των επαφών, οι τελικοί όροι της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα καθοριστούν σε έκτακτη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση και τηρουμένων των προνοιών του Καταστατικού της Εταιρίας, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα τελεί υπό την έγκριση των μετόχων σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί για αυτό το σκοπό.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Τράπεζα σκοπεύει να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την εισαγωγή του συνολικού μετοχικού της κεφαλαίου στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα