ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Τη Δευτέρα κρίνεται η τύχη του προσωπικού με την εθελούσια έξοδο

Συνεδριάζει το πρωί της Δευτέρας η Επιτροπή Προσωπικού του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της Τράπεζας Κύπρου για να κοστολογήσει τις διάφορες εναλλακτικές λύσεις που έχει ενώπιον της, σε σχέση με το σχέδιο εθελούσιας εξόδου των υπαλλήλων της Τράπεζας, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί νέα

συνάντηση του ΔΣ της Τράπεζας με την ΕΤΥΚ για τελική συζήτηση του θέματος.

Την Τρίτη, το πρωί, θα συνεδριάσει το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου για να επιλέξει το οριστικό σχέδιο εθελούσιας εξόδου που θα παρουσιαστεί στους υπαλλήλους της Τράπεζας και το οποίο προηγουμένως θα τεθεί προς έγκριση στην Αρχή Εξυγίανσης που είναι η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Σοφοκλής Μιχαηλίδης είπε ότι η συνεδρία της Επιτροπής Προσωπικού, που θα αρχίσει στις 9.30 της Δευτέρας, θα γίνει στην παρουσία του ιδίου και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Τράπεζας Χρήστου Σορώτου.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Προσωπικού, το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου θα έχει το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ της ίδιας ημέρας νέα συνάντηση με την ΕΤΥΚ για συζήτηση τόσο των προτάσεων που έδωσε η συντεχνία των υπαλλήλων όσο και των εναλλακτικών λύσεων που έχει ενώπιον του το ΔΣ.

“Η πρόταση της ΕΤΥΚ υπόκειται αυτή τη στιγμή σε κοστολόγηση και μελέτη των λεπτομερειών της, διότι είναι πολλές οι συνέπειες για όλους”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι σκοπός της συνάντησης με την ΕΤΥΚ είναι να εξεταστούν από κοινού όλες οι παράμετροι του σχεδίου που θα επιλεγεί τελικά αλλά και να συζητηθούν οι διάφορες αντιπροτάσεις που θα θέσουν οι δύο πλευρές και σημείωσε ότι σε μια διαπραγμάτευση πρέπει τα δύο μέρη να είναι ευέλικτα ούτως ώστε να καταλήξουν σε μια κοινά αποδεκτή λύση.

Ανέφερε επίσης ότι από πλευράς του, το ΔΣ θα κάνει ένα συνδυασμό διαφόρων προτάσεων, τις οποίες θα συζητήσει με την ΕΤΥΚ.

Όσον αφορά τη συνεδρία που θα πραγματοποιήσει το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, στις 9.30 την Τρίτη, ο κ. Μιχαηλίδης είπε στο ΚΥΠΕ ότι κατά τη συνεδρία “το ΔΣ θα προχωρήσει με τη λήψη της τελικής του απόφασης επί του σχεδίου εθελούσιας εξόδου που θα παρουσιάσει στους υπαλλήλους της Τράπεζας”.

Ανέφερε επίσης ότι σε οποιοδήποτε σχέδιο εθελούσιας εξόδους καταλήξει το ΔΣ, αυτό θα πρέπει να τεθεί για έγκριση από την Αρχή Εξυγίανση, διότι, όπως σημείωσε, το ΔΣ της Τράπεζας “είναι υπόλογο στην Αρχή”.

Keywords
Τυχαία Θέματα