Τράπεζα Κύπρου: Εντείνονται οι ζυμώσεις για την ΓΣ στις 10/09

13:48 9/8/2013 - Πηγή: BankWars

Έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της Τράπεζας Κύπρου, που θα διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου.

Οι εκπρόσωποι των μετόχων έχουν τέσσερις βδομάδες στη διάθεση τους μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου για να καταλήξουν στα ονόματα των υποψηφίων για το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας.

Μετά τους δικηγόρους ρώσων και ουκρανών

και τους εκπροσώπους μετόχων της «κακής» Λαϊκής σειρά πήραν χθες τα ταμεία προνοίας.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας συναντήθηκε με τους διαχειριστές των ταμείων προνοίας της Τρ. Κύπρου και της Cyta, οι οποίοι ζήτησαν να έχουν εκπροσώπηση στο ΔΣ της Τράπεζας γιατί είναι εκ των μεγαλύτερων μετόχων μετά την «κακή» Λαϊκή, σύμφωνα με το Stockwatch.

Κατέχουν το 5,5% και 1,5% των μετοχών, αντίστοιχα, έναντι 12-15% που εκπροσωπούν οι δικηγόροι των πέντε γραφείων που είχαν την Τρίτη επαφές στην ΚΤ και 18% της «κακής» Λαϊκής.

Όλοι συμφώνησαν να προτείνουν κάποια ονόματα μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που καλείται να ρυθμίσει η εποπτική αρχή μέχρι τις 20 Αυγούστου είναι ο τρόπος εκπροσώπησης των πιστωτών της «κακής» Λαϊκής, που σήμερα εκπροσωπούνται αποκλειστικά από τη διαχειρίστρια που διόρισε η ΚΤ.

Μεταξύ των σκέψεων που συζητούνται είναι να δημιουργηθεί μια διαχειριστική επιτροπή που να εκπροσωπεί κάποιους πιστωτές.

Αγκάθι στην όλη διαδικασία είναι ο τρόπος εξασφάλισης αποτελεσματικής εκπροσώπησης των πιστωτών, αφού ο σύνδεσμος των καταθετών εκπροσωπεί μόνο κάποιους από αυτούς.

Η τράπεζα Κύπρου τόνισε χθες ότι ο διορισμός των μελών του ΔΣ είναι υπό την αίρεση της Κεντρικής Τράπεζας, που θα αποφασίσει για την καταλληλότητα όσων εκλεγούν.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ BANK WARS ΜΕΤΕΔΙΔΕ:

Τράπεζα Κύπρου: Στις 10 Σεπτεμβρίου η τακτική γ.σ. για την εκλογή νέων μελών δ.σ.

Στις 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των νέων μετόχων της Τράπεζας Κύπρου.

Στη Γενική Συνέλευση θα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο μέχρι τις 30 Αυγούστου.Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξένια (Οδός Θράκης 1311, Αγλαντζιά, Λευκωσία, Κύπρος), την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 4:00 μ.μ.Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:1. Εξέταση της Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων 2012.
2. Διορισμός των ελεγκτών της Εταιρίας και εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για καθορισμό της αμοιβής τους.
3. Καθορισμός της αμοιβής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
4. Εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.Σύμφωνα με την Τράπεζα τα δύο πρώτα θέματα θα συζητηθούν σε νέα συνέλευση το Νοέμβριο.Αναφορικά με τις συνήθεις εργασίες που περιγράφονται στις υποπαραγράφους 1 και 2 ανωτέρω, θα προταθεί η αναβολή των εν λόγω εργασιών και η διεκπεραίωση αυτών σε εξ’ αναβολής συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2013 και για την οποία σχετική ειδοποίηση θα σταλεί εκ νέου στους μετόχους.Η αναβολή των ως άνω εργασιών είναι αναγκαία επειδή δεν ήταν εφικτή η έγκαιρη ολοκλήρωση της ετοιμασίας των οικονομικών καταστάσεων και η έγκρισή τους από το Διοικητικό Συμβούλιο ενόψει του γεγονότος ότι η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου ολοκληρώθηκε μόλις στις 30 Ιουλίου 2013.
Keywords
Τυχαία Θέματα