Τράπεζα Ελλάδος: Πτώση στις τιμές ακινήτων και το 2015 – Σταθεροποίηση το 2016 – Η κρίση “έφαγε” το 45% των τιμών

«Η πτώση στις τιμές των κατοικιών σε όλη την Ελλάδα συνεχίζει να αποκλιμακώνεται μέσα στο 2014, ωστόσο θεωρούμε ότι θα έχει συνέχεια και για το 2015», επισημαίνει στο «business stories» του Πρώτου Θέματος ο κ. Θεόδωρος Μητράκος, επικεφαλής του τμήματος Αναλύσεων για τα ακίνητα της Τραπέζης της Ελλάδας.

Η ΤτΕ μάλιστα αναμένεται τις αμέσως επόμενες μέρες να βγάλει τα επίσημα στοιχεία

για το εννεάμηνο του 2014 σχετικά με το πώς έχουν κινηθεί οι τιμές των κατοικιών ανά την Ελλάδα με βάση τα στοιχεία που συλλέγει από τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, όπως αυτά προκύπτουν από τις εκτιμήσεις που διενεργούν οι ίδιες οι τράπεζες:

«Πάντως, για το σύνολο της φετινής χρονιάς, η μείωση των τιμών των οικιστικών ακινήτων αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στο 7%, με το αντίστοιχο ποσοστό από την αρχή της κρίσης για την εξαετία 2009-2014 να διαμορφώνεται στο 38%-40%. Επιπλέον, με βάση τις εκτιμήσεις που έχουμε, θεωρούμε ότι η πτώση στις τιμές των σπιτιών θα συνεχιστεί και το 2015, αν και με χαμηλότερους ρυθμούς σε σύγκριση με ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα. Σωρευτικά, από τις αρχές της κρίσης έως και το 2015 εκτιμάμε ότι η πτώση τελικά ως προς τις τιμές των σπιτιών στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί κοντά στο 45%».

Keywords
Τυχαία Θέματα