Τράπεζα Αττικής: Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου

Την παροχή νέων κινήτρων για την αποχώρηση προσωπικού αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Αττικής, προκειμένου να περικοπούν έτι περαιτέρω τα κόστη και να βγει το πλάνο δημιουργίας εσωτερικού κεφαλαίου.

Ειδικότερα το Δ.Σ. της τράπεζας, κατά τη συνεδρίασή του στις 15/03/2018, ενέκρινε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, αφού έλαβε υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα και το επιχειρησιακό της πλάνο, το οποίο

έχει ως προϋπόθεση τη δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου με ταυτόχρονη διατήρηση ομαλού εργασιακού κλίματος.

Όπως αναφέρει η έκθεση διοίκησης το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό του μισθολογικού κόστους, ενώ θα συνοδευτεί από συνολική αναδιοργάνωση των δομών της τράπεζας. Στο προσεχές διάστημα, η Αττικής θα αναβαθμίσει τα πληροφοριακά της συστήματα και θα προχωρήσει σε ψηφιοποίηση υπηρεσιών, δράσεις που αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στον περιορισμό του λειτουργικού κόστους.

Στόχος είναι ο λόγος κόστος προς έσοδα να ομαλοποιηθεί σε επίπεδα συγκρίσιμα με αυτά των 4 συστημικών τραπεζών. Σημειώνεται ότι ο όμιλος της Attica Bank απασχολεί 787 άτομα, ενώ τα καταστήματα της τράπεζας ανέρχονται σε 55.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Attica Bank “έτρεξε” πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου το 2016, το κόστος του οποίου διαμορφώθηκε στα 4,75 εκατ. ευρώ.

Στο νέο επιχειρηματικό πλάνο του Ομίλου, το οποίο καλύπτει την περίοδο 2018-2022 και οι βασικοί πυλώνες του είναι:

-Η περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων – ανοιγμάτων,

-Η υλοποίηση προγράμματος εθελουσίας εξόδου εντός του 2018,

-Η επιδίωξη συνεργασιών με σκοπό την ενίσχυση των εσόδων από δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνουν την ανάληψη πιστωτικού κινδύνου εκ μέρους της Τράπεζας,

-Η συντηρητική και στοχευμένη σε συγκεκριμένους κλάδους πιστωτική επέκταση,

-Η ενίσχυση της ρευστότητας της Τράπεζας και η απεξάρτηση από τον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας,

-Η ψηφιοποίηση της Τράπεζας

-Ο εξορθολογισμός του λειτουργικού κόστους ώστε ο λόγος κόστος προς έσοδα να ομαλοποιηθεί σε επίπεδα συγκρίσιμα με αυτά των 4 συστημικών τραπεζών.

Attica Bank: Επανήλθε σε κερδοφορία το 2017 – Επιστολή Ρουμελιώτη στους μετόχους

Keywords
Τυχαία Θέματα