ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ: Στους 77 οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου

[UPD] Στους 77 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από τον εκτροχιασμό του τρένου στις παρυφές της πόλης Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στη Γαλικία της βόρειας Ισπανίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τον οποίο ανακοίνωσε το Περιφερειακό Δικαστήριο της Γαλικίας. Τραυματίστηκαν επίσης τουλάχιστον 143 άνθρωποι.

Οι διασώστες ανέσυραν 73 πτώματα από τα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας, ενώ τέσσερις ακόμη άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Στο σημείο του δυστυχήματος θα βρεθεί το πρωί ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος συγκάλεσε

χθες έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε απόψε κοντά στην πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στη Γαλικία της βορειοανατολικής Ισπανίας, από τον εκτροχιασμό ενός σιδηροδρομικού συρμού.

Ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στους δώδεκα, σύμφωνα με τα sites των εφημερίδων Ελ Παΐς και Ελ Μούντο, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους πενήντα.

Στο τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Μαδρίτη-Φερόλ επέβαιναν περίπου 240 άτομα. Οι περισσότεροι κατευθύνονταν στη Γαλικία προκειμένου να λάβουν μέρος στην πρώτη ημέρα του μεγάλου φεστιβάλ του Σαντιάγκο. Όπως είναι φυσικό μετά την τραγωδία όλες οι εκδηλώσεις ακυρώθηκαν.

Ο εκτροχιασμός σημειώθηκε σε μια απότομη στροφή την οποία τεχνικοί χαρακτηρίζουν «δύσκολη», χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τα ακριβή αίτια.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πάντως ότι άκουσαν μια έκρηξη λίγα λεπτά πριν τον εκτροχιασμό. Επιβάτες που μίλησαν σε ισπανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το τρένο ταξίδευε με υψηλή ταχύτητα όταν σε μια απότομη στροφή ένα από τα βαγόνια εξερράγη.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που σύμφωνα με την El Pais ένα βαγόνι σηκώθηκε περίπου πέντε μέτρα στον αέρα και κατέληξε σε αυτοκινητόδρομο που βρίσκεται δίπλα στις γραμμές του τρένου.

Keywords
Τυχαία Θέματα