ΤΡΑΓΩΔΙΑ: ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 706 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2015

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, 706 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου από τις αρχές του έτους, με τον απολογισμό να είναι ιδιαίτερα βαρύς για το τελευταίο δίμηνο, καθώς από τις 16 Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί 422 θάνατοι –κατά μέσο όρο επτά ανά μέρα.

Στο μεταξύ, άλλοι δεκαοχτώ μετανάστες πέθαναν και άλλοι δεκατέσσερις διασώθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, όταν μια λέμβος που κινούνταν από την Αλικαρνασσό προς την Ελλάδα βυθίστηκε, όπως επιβεβαιώνει το Reuters

επικαλούμενο τουρκικά πρακτορεία.
Ψαράδες που βρίσκονταν στην περιοχή άκουσαν τις κραυγές των ανθρώπων και ειδοποίησαν αμέσως το τουρκικό λιμενικό, το οποίο ξεκίνησε τη διάσωση αλλά και την περισυλλογή όσων ανθρώπων δεν τα κατάφεραν. Η λέμβος, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, ήταν ξύλινη, μετέφερε μετανάστες από το Ιράκ, το Πακιστάν και τη Συρία, και αναποδογύρισε περίπου 3,5 χιλιόμετρα μακριά από την ακτή.

Δεκατέσσερα άτομα έχουν διασωθεί από την τουρκική Ακτοφυλακή. Έως τώρα δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν αγνοούμενοι. Οι διασωθέντες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία και η κατάστασή τους κρίνεται σοβαρή.

Keywords
Τυχαία Θέματα