Τραμπ – Μελάνια πήγαν στο Ιράκ για επίσκεψη – έκπληξη στους στρατιώτες των ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια έκαναν μία επίσκεψη – έκπληξη στο Ιράκ, για να δουν από κοντά και να ευχηθούν στους Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται εκεί.Το μυστικό ταξίδι προγραμματίστηκε την τελευταία στιγμή, και ενώ είχαν αρχίσει να ανησυχούν οι πολιτικοί συντάκτες που δεν είχαν δει τον πρόεδρο Τραμπ να γράφει tweet για ώρες.

Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Reuters,

ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία πόζαραν για φωτογραφίες με τους στρατιώτες.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος μαζί με την σύζυγό του Μελάνια πετούσαν όλη την νύχτα από την Ουάσινγκτον προκειμένου να φτάσουν στο Ιράκ.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ

«Νομίζω ότι πολύς κόσμος θα αρχίσει να έρχεται προς τον δικό μου τρόπο σκέψης. Είναι καιρός για εμάς να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το κεφάλι μας», δήλωσε ο πρόεδρος στους δημοσιογράφους στην Αεροπορική Βάση Αλ Άσαντ, δυτικά της Βαγδάτης, όπου μαζί με την πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ πέρασαν τρεις ώρες στο έδαφος με στρατιώτες των ΗΠΑ.

Η βάση, που βρίσκεται στην επαρχία Άνμπαρ, έγινε μία από τις πιο σημαντικές βάσεις για τους Πεζοναύτες των ΗΠΑ μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003. Αφότου οι δυνάμεις των ΗΠΑ επέστρεψαν στο Ιράκ το 2014, η βάση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον πόλεμο εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος λόγω της θέσης της.

Ο Τραμπ είπε ακόμη πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν στο Ιράκ και πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα θα το χρησιμοποιήσουμε ως βάση αν θελήσουμε να κάνουμε κάτι στη Συρία».

Keywords
Τυχαία Θέματα