Τρ. Πειραιώς: Εκποίηση 53.454 μετοχών

Σε εκποίηση μετοχών, οι οποίες προέκυψαν ως κλασματικά υπόλοιπα από την αύξηση της ονομαστικής αξίας της κάθε μετοχής με ταυτόχρονη μείωση του συνολικού αριθμού των υφιστάμενων μετοχών (reverse split) και απόδοση του προϊόντος εκποίησης στους δικαιούχους μετόχους θα προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μετά την εκπνοή της εξάμηνης προθεσμίας για σχηματισμό ακέραιων μονάδων μετοχών, θα διενεργηθεί η εκποίηση των 53.454 κοινών ονομαστικών μετοχών, που προέκυψαν

ως κλασματικά υπόλοιπα από την αύξηση της ονομαστικής αξίας της κάθε μετοχής από 0,30 ευρώ σε 3 ευρώ με ταυτόχρονη μείωση του συνολικού αριθμού των υφιστάμενων από 1.143.326.564 σε 114.332.657 κοινές ονομαστικές μετοχές (reverse split), σε αναλογία 1 νέα μετοχή προς αντικατάσταση 10 παλαιών, όπως αποφασίσθηκε στην από 23/04/2013 έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων.

Με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Τράπεζας, θα χορηγηθεί η άδεια εκποίησης, θα διορισθεί το Μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών που θα διενεργήσει την εκποίηση και θα καθοριστεί η ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας εκποίησης. Το καθαρό προϊόν της εκποίησης, μετά την αφαίρεση των πάσης φύσεως εξόδων και φόρων, θα αποδοθεί αναλογικά στους δικαιούχους με ευθύνη της Τράπεζας Πειραιώς.

Σημειώνεται πως μετά τη διενέργεια της εκποίησης, η Τράπεζα Πειραιώς με νεώτερη ανακοίνωσή της θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για το αποτέλεσμα αυτής, καθώς και για τη διαδικασία είσπραξης από τους δικαιούχους του προϊόντος της εν λόγω εκποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα