Τρ. Κύπρου – Μιχαηλίδης: Στο 50% φτάνει το bail-in

Στο 50% εκτιμάται ότι θα ανέλθει το bail in των ανασφάλιστων καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του Δ.Σ της τράπεζας, Σοφοκλής Μιχαηλίδης.

Ο κ. Μιχαηλίδης διευκρίνισε πως αρχικά οι μετοχές αυτές δεν θα έχουν καμία αξία, σταδιακά όμως με τη βελτίωση της κατάστασης της οικονομίας θα επανέλθουν στην πραγματική τους αξία, μεταδίδει το Newsit.com.cy.

Όσον

αφορά την κατανομή του Ταμείου Προνοίας των υπαλλήλων της νέας Τρ. Κύπρου, ο κ. Μιχαηλίδης εξήγησε ότι: “όσοι υπάλληλοι θα κάνουν χρήση του σχεδίου εθελούσιας αποχώρησης θα πάρουν το 50% του ποσού που τους αναλογεί cash, ενώ με την συνταξιοδότηση τους στο 65ο έτος της ηλικίας τους, θα λάβουν το άλλο 25% και ένα άλλο 25% θα παραμείνει σε μετοχές”.

Ο κ. Μιχαηλίδης, διαβεβαίωσε ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν από την Τρόικα, είναι ότι εγκρίνεται το σχέδιο που εκπόνησε η προσωρινή διοίκηση της Τρ. Κύπρου για εθελούσια έξοδο των υπαλλήλων, ενώ, όσον αφορά το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης της τράπεζας, ο κ. Μιχαηλίδης εξήγησε ότι «ήδη έχει εγκριθεί η μεθοδολογία των δανείων και αναμένουμε το προσχέδιο προς τα τέλη Αυγούστου, το οποίο θα παραδώσουμε στις 30 Σεπτεμβρίου στους διεθνείς δανειστές μας και στο νέο ΔΣ της τράπεζας».

Keywords
Τυχαία Θέματα