ΤΟΥΡΚΙΑ: “Βροχή” οι ποινές για την υπόθεση «Εργκένεκον» – Ισόβια στον απόστρατο στρατηγό Μπασμπούγ

16:18 5/8/2013 - Πηγή: BankWars

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο απόστρατος στρατηγός Μπασμπούγ για το ρόλο του στη συνωμοσία «Εργκένεκον», η οποία είχε στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το τουρκικό δικαστήριο της Σηλυβρίας στην Κωνσταντινούπολη καταδίκασε σε ισόβια και τον δημοσιογράφο Τουντζάι Οζκάν αλλά και τον εν αποστρατεία στρατηγό Βελί Κιουτσούκ.

Μετά απο 321 συνεδριάσεις το δικαστήριο της Σηλυβριάς 60 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε την ετυμηγορία του σχετικά με τη δίκη των μελών της παρακρατικής οργάνωσης Εργκενεκόν.“Βροχή”
έπεσαν οι ποινές του δικαστηρίου. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί οι ποινές 35 ατόμων ανάμεσα του και πολλοί αξιωματικοί του τουρκικού Στρατού. To δικαστήριο δέχθηκε την εισήγηση του εισαγγελέα που ανέφερε πως η Εργκενεκόν είναι τρομοκρατική οργάνωση.Νωρίτερα έξω από το δικαστήριο σημειώθηκαν επεισόδια και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνει τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα