Τουρκία: Στις 14 Μαΐου θα γίνουν οι εκλογές – Τι είπε ο Ερντογάν στην ομιλία του

Tην ημερομηνία των εκλογών στην Τουρκία «έδειξε» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο Ερντογάν, με βάση όσα είπε, θα προκηρύξει εκλογές για τις 14 Μαΐου, θέλοντας να συμβολίσει την ημέρα που η Τουρκία το 1950 έκανε τις πρώτες ελεύθερες εκλογές της. Όπως ανέφερε, «ο αείμνηστος Μεντερές είχε

πει στις 14 Μαΐου 1950 “ως εδώ! Το έθνος μίλησε” και κέρδισε με συντριπτική πλειοψηφία». Και τώρα το έθνος μας θα πει “ως εδώ” στους πραξικοπηματίες την ίδια ημέρα 73 χρόνια μετά».  Ο Ερντογάν είπε ακόμα ότι καμία εκλογική μάχη δεν είναι εύκολη αλλά είναι έτοιμος να τα δώσει όλα και σε αυτή την αναμέτρηση.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι ο πληθωρισμός» είπε ο Τούρκος πρόεδρος που επιδιώκει την πτώση του δείκτη στο 30% τους επόμενους μήνες.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim için 14 Mayıs tarihini işaret etti:

“Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950’de sandıktan zaferle çıkmıştı. Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün 6’lı masa diyerek karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına ‘yeter’ diyecektir.”pic.twitter.com/wQC5LnwVPe

— Seyfullah Koyuncu (@syf_kync) January 18, 2023

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε το 2023 ως χρονιά σύμβολο για τις υπηρεσίες του κόμματός του προς τη γειτονική χώρα, ενώ τόνισε ότι η φετινή χρονιά θα είναι η αφετηρία για τον «αιώνα της Τουρκίας».

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız @RTErdogan: 2023, bizim için hem 20 yıllık eser ve hizmet siyasetimizin sembolüdür hem de yeni vizyonumuz Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcıdır. pic.twitter.com/RUXAp6N5ZR

— AK Parti (@Akparti) January 18, 2023

Ο Ερντογάν στην ομιλία του άφησε αιχμές για τη Δύση, όταν μίλησε για την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας.

«Η αμυντική μας δυνατότητα έχει αναπτυχθεί ραγδαία», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η Δύση σταμάτησε να μας πουλάει όπλα μετά που εφαρμόσαμε τα πολιτικά προγράμματά μας», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι μια χώρα που εξάγει όπλα.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα