ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ για την κίνηση το 2016

Σε εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, (ΣΕΤΕ), ο πρόεδρος του συνδέσμου, Ανδρέας Ανδρεάδης, σημείωσε, ότι το Μάρτιο θα φανεί πώς θα εξελιχθεί το 2016 για τον ελληνικό τουρισμό.

Το γεγονός ότι έχουμε χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο και οι αεροπορικές εταιρίες έχουν αυξήσει κατά 800,000 περίπου τις θέσεις για τη νέα χρονιά, σίγουρα είναι θετικά γεγονότα, αλλά όλα, όπως τόνισε, θα εξαρτηθούν από τον προβληματισμό

που «πλανάται στον κόσμο» από τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, από την εξέλιξη του προσφυγικού, από τις σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας, αλλά και η νέα διαδικασία βιομετρικών θεωρήσεων visa.

Πολλά θα εξαρτηθούν στην ελληνική οικονομία, είπε ο κ. Ανδρέαδης, απόπ τον τρόπο που θα ρυθμιστούν τα κόκκινα δάνεια.

Υπάρχει ανάγκη για θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέψει στις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που απαιτούν κεφαλαιουχική εξυγίανση να ρυθμίσουν συνολικά τα χρέη τους, ώστε να επανεκινήσουν σε υγιή βάση στο πλαίσιο ενός αξιόπιστου επιχειρηματικού σχεδίου, χωρίς να μεσολαβήσει «κλείσιμο» της επιχείρησης.

Σε ό,τι αφορά την συνεισφορά του κλάδου στην ελληνική οικονομία, τονίστηκε ότι το 2015 αυξήθηκε 6% ο όγκος απασχόλησης των μισθωτών. Οι συνολικές αποδοχές των μισθωτών του τομέα θα αγγίξουν τα 4 δισ. ευρώ, αυξημένες σχεδόν κατά 200 εκατ. σε σχέση με το 2014. Τέλος οι συνολικές εισφορές του τομέα προς το ΙΚΑ θα αγγίξουν το 1,7 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα