Μακελειό στο Σαν Μπερναντίνο του Λος Άντζελες – Δεκατέσσερις νεκροί σε εκδήλωση για άτομα με ειδικές ανάγκες

UPD: Ενας άνδρας και μία γυναίκα είναι οι μοναδικοί δράστες του νέου μακελειού στο Σαν Μπερναρντίνο, όπου 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίσθηκαν χθες το βράδυ, ανακοίνωσε η αστυνομία δίνοντας στη δημοσιότητα τα ονόματά τους.

Πρόκειται για τους Σάγεντ Ρίζβαν, 28 ετών, Αμερικανό πολίτη και κάτοικο της περιοχής και Τασφίν Μαλίκ, μία 27χρονη γυναίκα, άγνωστης υπηκοότητας, οι οποίοι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα και πιστόλια κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης στο Inland Regional Center για άτομα με ειδικές ανάγκες του Σαν Μπερναρντίνο. Και οι δύο είναι νεκροί.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δώδεκα

τουλάχιστον νεκροί και 20 τραυματίες από πυρά αγνώστων στο Σαν Μπερναρντίνο του Λος Άντζελες. Σύμφωνα με το αρχές του Σαν Μπερναρτίνο οι δράστες ήταν ένας ή δύο ενώ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πάνω από τρεις δράστες οι οποίοι ήταν πάνοπλοι και φορούσαν αλεξίσφαιρα.

Η επίθεση έγινε σε κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών το οποίο φιλοξενούσε παιδιά με Ειδικές Ανάγκες.

Για το επεισόδιο έχει ενημερωθεί ήδη ο πρόεδρος Ομπάμα ο οποίος παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της κατάστασης. Η Χίλαρι Κλίντον αμέσως μόλις έμαθε για το περιστατικό δήλωσε: «Αρνούμαι να δεχθώ αυτό που συμβαίνει σαν κάτι κανονικό. Πρέπει να αναλάβουμε δράση για σταματήσουμε την βία των όπλων άμεσα».

Η αστυνομία αναζητά τους δράστες, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι έχουν προσπαθήσει να διαφύγουν από το σημείο με ένα μεγάλο SUV.

Αμερικάνικα δημοσιεύματα αναφέρουν πως στο σημείο έχουν σπεύσει και ειδικοί πυροτεχνουργοί καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει τοποθετηθεί και εκρηκτικός μηχανισμός.

Σύγχιση επικρατεί για τον οπλισμό τους, με την Daily Mail να κάνει λόγο για χρήση Καλάσνικοφ, ενώ το CNN λέει ότι επρόκειτο για καραμπίνες. Αναλυτής, μιλώντας στο δίκτυο ABC δήλωσε πως πρόκειται για καλά σχεδιασμένη επίθεση, ενώ επισήμανε πως οι δράστες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μην συλληφθούν, καθώς φορούσαν μάσκες και γάντια για να μην καταγραφεί το πρόσωπό τους και να μην αφήσουν δαχτυλικά αποτυπώματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα