Ελεύθερο το ζεύγος Γριβέα με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 600.000 ευρώ

[UPD] Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι Κυριάκος Γριβέα και Αναστασία Βάτσικα, μετά την απολογία τους για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Στον Κ. Γριβέα επιβλήθηκε εγγύηση υψους 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα, ενώ στην Α. Γριβέα χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ και παρουσία στο

αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δύο φορές το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συνέργεια σε απιστία.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Στον ειδικό ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη, που ερευνά την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, θα βρεθεί σήμερα το ζεύγος Γριβέα που αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες για την υπόθεση των επισφαλών δανείων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Το ζευγάρι στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή, θα επιχειρήσει να καταρρίψει το σε βάρος του κατηγορητήριο που αφορά σε επισφαλή -κατά τις εισαγγελικές αρχές – δανειοδότησή τους με ποσό 17 εκατ. ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του ζεύγους Γ. Καψή, και οι δυο προτίθενται να βοηθήσουν την ελληνική δικαιοσύνη με όσα στοιχεία διαθέτουν για την υπόθεση και να αποδείξουν ότι τα δάνεια που έλαβαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κάθε άλλο παρά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς κατέληξαν.

Στο πνεύμα αυτό ενώπιον του ανακριτή και οι δύο θα αρνηθούν τις κατηγορίες και θα επιχειρήσουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο της προφυλάκισης τους.

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ (Πέμπτη 18.09)

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ώστε να εκτελεστεί η έκδοσή τους οδηγείται το ζεύγος Γριβέα, όπου αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

Ο δικηγόρους του ζεύγους, Γ. Καψής, υποστήριξε ότι οι δυο κατηγορούμενοι παραιτήθηκαν οικειοθελώς της έφεσης που κατέθεσαν στο βρετανικό δικαστήριο και ήρθαν οικειοθελώς στη χώρα ώστε να προσκομίσουν στην ελληνική δικαιοσύνη στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι τα δάνεια ύψους 17 εκατ. ευρώ που έλαβαν από το ΤΤ πήγαν σε επενδυτικούς σκοπούς και δεν κατέληξαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το ζεύγος Γριβέα βρίσκεται στην υποδιεύθυνση Μεταγωγών της αστυνομίας και την Πέμπτη θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών που διερευνά την πολύκροτη υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Το ζευγάρι είχε συλληφθεί από τις βρετανικές αρχές για την υπόθεση του ΤΤ και είχε αφεθεί ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, ενώ τον Ιούλιο είχε ξεκινήσει η δίκη για την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Τοζεύγος, εμπλέκεται στις παράνομες δανειοδοτήσεις από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επί διοικήσεως του Αγγελου Φιλιππίδη.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Γριβέα, ο κ.Φιλιππίδης είχε δηλώσει ότι τα δάνεια δόθηκαν το 2009 και το ΤΤ τα παρακολουθούσε για 15 μήνες μετά, αλλά στη συνέχεια, επειδή κατέρρευσε η διαφημιστική αγορά, κατέρρευσε και η διαφημιστική εταιρία του κ. Γριβέα.

«Δεν μπορούσα να προβλέψω όταν ενέκρινα τα δάνεια, τι θα γινόταν 32 μήνες μετά» .

Keywords
Τυχαία Θέματα