ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ “ΔΡΑΧΜΗ” ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟ “ΕΔΩΛΙΟ” – “ΚΛΕΦΤΗΣ” ΤΩΝ ΑΦΜ Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ;

upd: Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα Βαρουφάκη. Η κυβέρνηση υποστηρίζει μεν ότι δεν είχε σχέδιο επιστροφής στη δραχμή, αλλά …άλλα κελαδεί δώθε κείθε ο ανερμάτιστος πρώην υπουργός. Τη παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο ζήτημα που έχει προκύψει με τον πρώην υπουργό, που φέρεται να ήθελε να «χακάρει» τα ΑΦΜ των Ελλήνων πολιτών, ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων,

Κατερίνα Σαββαΐδου έδωσε εντολή για κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση για το «σχέδιο Βαρουφάκη», ενώ πηγαίνουν στη Βουλή αι οι μηνύσεις που έχουν κατατεθεί εναντίον του.

Παράλληλα, η κ. Σαββαΐδου ανακοίνωσε τον ενδελεχή εσωτερικό έλεγχο των πληροφοριακών συστημάτων της γενικής γραμματείας για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων.

Όπως επισημαίνει, για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ενημερωθούν άμεσα οι αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές καθώς και η πολιτική ηγεσία.

Επίσης, η κ. Σαββαΐδου διαβεβαιώνει ότι η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τηρεί και συντάσσεται απαρέγκλιτα με όλους τους κανόνες ασφάλειας εφαρμογών και δεδομένων που ορίζονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, για το ίδιο θέμα, αλλά και για άλλα, της αρμοδιότητάς του, θα παραχωρήσει την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Στη Βουλή αναμένεται να διαβιβαστούν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι δυο μηνυτήριες αναφορές που έχουν καταθέσει σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη ο πρόεδρος του κόμματος «Τέλεια» Απόστολος Γκλέτσος και ο δικηγόρος Π. Γιαννόπουλος.

Με τις αναφορές ζητείται η παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του το τελευταίο εξάμηνο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για την υπογραφή συμφωνίας για τη διάσωση της χώρας.

Οι αναφορές θα διαβιβαστούν αμελλητί στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

“Εκείνο που καθίσταται ξεκάθαρο από την ανακοίνωση του κ. Βαρουφάκη είναι ότι δεν υπήρξε κανένα σχέδιο ή στρατηγική για επιστροφή στη δραχμή”, σχολιάζουν κυβερνητικοί μετά την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του πρώην υπουργού.

Εκείνο που υπήρξε ήταν μια έκθεση για τις επιπτώσεις σε ένα ενδεχόμενο Grexit, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι και υπενθυμίζουν ότι αυτό προκύπτει και από τις δηλώσεις του καθηγητή Γκάλμπρεϊθ για τη μελέτη επιπτώσεων στην περίπτωση που εκδηλώνονταν εκβιαστικές κινήσεις σε βάρος της χώρας για έξοδο από την ευρωζώνη.

Υπενθυμίζουν επίσης ότι σε αυτή την έκθεση επιπτώσεων είχε αναφερθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ: Ο …ΧΑΚΕΡ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Πώς είχε παρουσιάσει τον νέο Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Μιχάλη Χατζηθεοδώρου, ο Γιάνης Βαρουφάκης:

«Ο Μιχάλης Χατζηθεοδώρου είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, επίσης στο Μαθηματικό Τμήμα. Το Διδακτορικό του είναι από το Πανεπιστήμιο Columbia των Ηνωμένων Πολιτειών σε Πληροφοριακά Συστήματα, σε Υπολογιστικά Συστήματα. Γι αυτό είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και ευγνώμων προς τον ίδιο, που δέχτηκε να αναλάβει τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με στόχο την πραγματική ανάδειξη αυτής της Γραμματείας και των δυνατοτήτων της στο κατ’ εξοχήν αντικείμενό της.

Τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών αποτελούν τη “ραχοκοκαλιά” πάνω στην οποία θα χτιστεί, χτίζεται και θα χτιστεί ακόμη περισσότερο η δυνατότητα του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και γενικότερα του ελληνικού κράτους, να στηρίξει το φορολογικό του σύστημα, το σύστημα πληρωμών σε νέες τεχνολογικές δομές, οι οποίες θα αναπτύσσονται ενδογενώς μέσα από το Υπουργείο σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά χωρίς εξάρτηση από συγκεκριμένες εταιρείες και χωρίς να συνεχίζεται μια κατάσταση που παρατηρείται συχνά στο ελληνικό δημόσιο. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες των τεχνολογικών υπηρεσιών να βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα. Ο Μιχάλης αν θέλετε αποτελεί ένα δείγμα γραφής των επιλογών μας να μην επιλέγουμε ανθρώπους του κομματικού σωλήνα, ανθρώπους οι οποίοι περνούν αυτές τις “περιστρεφόμενες πόρτες” που συνήθως χαρακτηρίζουν τους τρόπους των διορισμών. Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει εργαστεί ποτέ στο δημόσιο. Είναι ένας τεχνοκράτης και αναλαμβάνει τα πληροφοριακά συστήματα ως “πληροφορικάριος”

Keywords
Τυχαία Θέματα