Το πρόβλημα που δημιούργησε στο Μαξίμου ο υφυπουργός Γ.Ζαβός

17:06 7/6/2021 - Πηγή: BankWars

Έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους με τα …”καμώματα” του υφυπουργού Γιώργου  Ζαβού στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ η ενόχληση έχει φτάσει μέχρι το  Μέγαρο Μαξίμου και μάλιστα εκφραζόμενη από τους θεσμούς.

Τα μαντάτα έφτασαν στην Αθήνα το πρωί της Δευτέρας και σχετίζονται με την άρνηση του κ. Ζαβού να υπογράψει έγγραφο της DGComp για παράταση του ισχύοντος καθεστώτος για τους Servisers που διαχειρίζονται τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών.

Πρόκειται

για την αξιολόγηση των Servisers, οι οποίοι βάση νόμου αν δεν πετύχουν κάποιους στόχους στη διαχείριση των δανείων θα έχουν ποινές. Αυτοί ισχυρίζονται ότι πρέπει να πάρουν παράταση γιατί λόγω κορωναιού δεν λειτουργούσαν τα δικαστήρια  και τελικά στις συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών συμφώνησαν να δοθεί η παράταση.

Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα αναπτύχθηκε μια άρνηση  από τον αρμόδιο υφυπουργό ο οποίος ανέτρεψε τη συμφωνία και  για να προσδώσει κύρος στην απόφαση του ισχυρίστηκε στην επικοινωνία του με την DGComp ότι συμφωνεί μαζί του και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Και εδώ ήταν το κρίσιμο σημείο που αποκαλύφθηκε η μεθόδευση του κ. Ζαβού, αφού η συνεχιζόμενη “εμμονή”  του υφυπουργού για τις τράπεζες με τον κεντρικό τραπεζίτη μόνο προβλήματα δημιουργεί.

Βέβαια στην κυβέρνηση το θέμα αυτό φιλοδοξούν να το ξεπεράσουν, και αυτό γιατί όπως τόνισε και ο πρόεδρος των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων κ. Τάσος Πανούσης, «οι εταιρείες μας σήμερα διαχειρίζονται ενεργά για λογαριασμό τραπεζικών ιδρυμάτων και επενδυτών δάνεια αξίας περίπου 100 δις. Ευρώ».

Αυτό που δεν μπορούν να ξεπεράσουν, είναι οι …στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει ο υφυπουργός με το γνωστό οικονομικό σάιτ  αλλά κυρίως η διαπλοκή που αναδύεται από την  πρόσληψη στο γραφείο του σε ρόλο εξ απορρήτων συμβούλου, της άλλοτε στενής συνεργάτιδας πρώην μεγαλοτραπεζίτη που τα τελευταία χρόνια μπαινοβγαίνει στο γραφείο του ανακριτή για να απολογηθεί για τα έργα του τις ημέρες της παντοκρατορίας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα