Το πετρέλαιο έχασε τα 30 δολάρια – Πτώση 5,5% – Χρυσός στα 1.127,20 δολάρια

23:07 2/2/2016 - Πηγή: BankWars

Έχασε τα 30 δολάρια το αργό πετρέλαιο.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου έχασε 5,5% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 29,88 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

ΤοBrent παραδόσεως Απριλίου έχασε 4,4% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 32,72 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.

Το ράλι τις τιμές του πετρελαίου

την προηγούμενη εβδομάδα βασίστηκε στην πιθανότητα κοινής γραμμής πλεύσης στην παραγωγή μεταξύ Ρωσίας και ΟΠΕΚ, κάτι που δεν φαίνεται πως θα συμβεί.

Η νευρικότητα των επενδυτών εντείνεται λίγο πριν την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων για την πορεία των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Τα κρίσιμα στοιχεία που θα ανακοινώσει την Τετάρτη η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας αναμένεται να δείξουν περαιτέρω αύξηση των αποθεμάτων κατά 3,75 εκατ. βαρέλια σύμφωνα με δημοσκόπηση αναλυτών στο Bloomberg.

ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ

O χρυσός παράδοσης Απριλίου, σημείωσε πτώση 0,1% και έκλεισε στα 1.127,20 δολάρια την ουγγιά, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είχε αγγίξει τα 1.131 δολάρια.

Η αβεβαιότητα στις αγορές από την ανησυχία για την κινέζικη οικονομία έχουν οδηγήσει πολλούς επενδυτές στην ασφάλεια του χρυσού, που καταγράφει από την αρχή του χρόνου κέρδη 6,4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα