Το… παράκανε το λόμπι των φαρμάκων.Τόσο, που κινδυνεύει από μόνο του να χάσει το όποιο δίκιο έχει!

Στο  bankwars έχουμε πάρει συγκεκριμένη θέση υπέρ της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Και επιμένουμε σε αυτή, πιστεύοντας ότι η πολιτική  με τη “δραστική ουσία”, “πάσχει” σε πολλά σημεία και θίγει τόσο τη βιομηχανία που απασχολεί 20.000 εργαζόμενους, όσο και τους έχοντες σοβαρές  ασθένειες, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να κάνουν…δοκιμές με τη ζωή τους, προκειμένου το κράτος να εξοικονομήσει μερικά εκατομμύρια ευρώ.

Όμως, πρέπει να παραδεχθούμε, ότι το καθεστώς της ασυδοσίας που ίσχυε πριν και που έφερε την Ελλάδα

των 10 εκατομμυρίων κατοίκων να δαπανά για φάρμακα όσα και η Ισπανία των 4ο εκατομμυρίων, δε μπορεί να συνεχιστεί. Κανένας νοήμων άνθρωπος δε μπορεί να καταλάβει ποιοί πήραν (τσέπωσαν για την ακρίβεια) τα 3 δισεκατομμύρια της διαφοράς μεταξύ των ετών 2004 και 2009. Πάνω από 9 δισ ξοδέψαμε το 2009, όταν το 2004 είχαμε ξοδέψει περί τα 6 δισ. (και αυτό, υπερβολικό ήτανε!). Τι συνέβη λοιπόν; Πήραν τίποτα φοβερές αυξήσεις οι εργαζόμενοι στις φαρμακοβιομηχανίες; Η μήπως οι παθήσεις χτύπησαν αποκλειστικά την Ελλάδα και τους Έλληνες; Πως γίνεται στις άλλες χώρες να μην υπάρχουν τόσα … έκτακτα περιστατικά, τόσο βαρειές ασθένειες, τόσοι ετοιμοθάνατοι;

Για τις αρρώστειες λοιπόν όπως η γριπούλα, το συνάχι  και … το κάψιμο στο στομάχι, μια χαρά δρα η δραστική ουσία. Και είναι και φθηνή, τόσο για αυτόν που θέλει να γιατρευτεί, όσο και για το κράτος.

Ναι, να προστατευτεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, αλλά όχι και να πεθάνουμε όλοι οι άλλοι από την πείνα, προκειμένου να αγοράζουμε επώνυμα χαπάκια με ωραίες συσκευασίες, “φορτωμένα” με διαφημιστικά κονδύλια και ιατρικά… έξοδα αναψυχής.

Όσον αφορά στο λόμπι των φαρμάκων, που έχει “επιστρατεύσει” και κάποιους απίθανους τύπους βουλευτών που … ανησυχούν ξαφνικά για την υγεία των Ελλήνων, κινδυνεύει με τις φωνασκίες και τις υπερβολές του να χάσει και το όποιο δίκιο έχει. Δε μπορεί για παράδειγμα να εγκλαλούνται και να ονομάζονται “προδότες” και … φονιάδες του λαού, ο Γ. Παπανδρέου παλαιότερα  και ο Α. Σαμαράς σήμερα. Δε μπορεί και οι δύο να είναι… μίσθανα όργανα των πολυεθνικών, της Μωσσάντ,των …Αρειανών και όλων γενικώς των εχθρών της Ελλάδας που κάποιοι φαντασιώνονται ότι υπάρχουν.

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία θα ζήσει – και πρέπει να ζήσει -  με μικρότερη … κονόμα, όπως άλλωστε καλούμαστε να ζήσουμε όλοι μας.

Υ.Γ: Αν το λόμπι νομίζει ότι ο Τσίπρας είναι το… φάρμακο για να επανέλθουν τα κέρδη της φαρμακοβιομηχανίας εκεί που ήταν, θα διαπιστώσει, ίσως όχι πολύ αργά από σήμερα, ότι κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Αλλά τι πρόβλημα έχει; Θα βγάλει και τον Τσίπρα στη σέντρα και θα τον βάλει στο κάδρο των μεγάλων … προδοτών της πατρίδας και του ελληνικού λαού.

Η… ΦΑΡΜΑΚOΓΛΩΣΣΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα