ΤΟ ΠΑΠΟΡΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ – 850 ΚΙΛΑ ΗΡΩΙΝΗΣ – 14 ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

UPD: Στα διεθνή ύδατα ανάμεσα στο Ομάν και το Πακιστάν παρέλαβε στις αρχές Μαΐου το δεξαμενόπλοιο «NOOR ONE», με σημαία Τόγκο τα 986 κιλά ηρωίνης που κατάσχεσε τα ξημερώματα της Κυριακής το Λιμενικό σε αποθήκη στο Κορωπί.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ασφάλειας του Λιμενικού που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο τρόπος απόκρυψης των ναρκωτικών ήταν τόσο μελετημένος και καλά σχεδιασμένος, που ο εντοπισμός της δεν ήταν εύκολος, ούτε από τα ειδικά σκυλιά της υπηρεσίας.

Από τους συνολικά 14 συλληφέντες,

τα 11 είναι μέλη του πληρώματος Ινδικής καταγωγής, μια είναι Ελληνίδα 53 ετών κάτοικοις Αργυρούπολης που φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και άλλος ένας Έλληνας που φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη της Φιλοθέης.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι έστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με αφορμή την κατάσχεση της νέας ποσότητας ηρωίνης από αποθήκη στο Κορωπί τα ξημερώματα της Κυριακής. Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη ποσότητα (συνολικά 2 τόννοι) που εντοπίζεται και κατάσχεται παγκοσμίως!

«Κάποιοι που πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι θα απογοητευτούν. Η Ελλάδα έχει αξιόπιστες αρχές ασφαλείας, έχει ένα Λιμενικό Σώμα, το οποίο δίνει μάχη σε όλα τα επίπεδα καθημερινά και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια για την αυτοθυσία των ανδρών και των γυναικών του» ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσιάσης της υπόθεσης το μεσημέρι της Κυριακής.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Η παρέα της Φιλοθέης, ο “εφοπλιστής” και οι Τούρκοι έμποροι πήγαν να φέρουν ακόμη 850 κιλά καθαρής ηρωίνης. Σε δύο παράλληλες επιχειρήσεις, οι «ράμπο» του Λιμενικού μπλόκαραν πλοίο στην Ελευσίνα που ανήκει στο ελληνοτουρκικό καρτέλ ναρκωτικών, το οποίο μόλις είχε ξεφορτώσει ποσότητα ηρωίνης και συνέλαβαν τα 14 μέλη του πληρώματος.

Έφοδος σε αποθήκη στη Βάρης-Κορωπίου την οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες σε βίλα της Φιλοθέης τα μεσάνυχτα του Σαββάτου αποκάλυψε και τη νέα ποσότητα

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 20/06/2014

Ο εφοπλιστής που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, φέρεται να είχε νοικιάσει δεύτερη αποθήκη, κοντά σε αυτήν που βρέθηκαν τα 500 κιλά ηρωίνης, λέγοντας στον ιδιοκτήτη της ότι ήθελε να μεταφέρει σε αυτήν υλικά από τις ναυτιλιακές του δραστηριότητες.

Παρόλο που τελικά η αποθήκη δεν ενοικιάστηκε, ο ιδιοκτήτης της θα καταθέσει στο λιμεναρχείο Πειραιά, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες των Αρχών, ένας τόνος ηρωίνης έχει ήδη αποθηκευτεί σε αυτόν το χώρο.

Προφυλακιστέος ο 29χρονος που παραδόθηκε

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 29χρονος Αλβανός, που παραδόθηκε, καθώς καταζητείτο, για την υπόθεση του ενός τόνου ηρωίνης.

18/06/2014

“Μέσα” και οι 5 Τούρκοι – Στη φυλακή ο εφοπλιστής, η πρώην σύζυγος και ο φίλος της

Την προφυλάκιση των πέντε Τούρκων υπηκόων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της ηρωίνης αποφάσισαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτής και εισαγγελέας. Στη φυλακή βρίσκονται επίσης ο 40χρονος εφοπλιστής Ευθύμης Γιανουσάκης , η πρώην σύζυγός του Σταματιάδη και ο φίλος της.

Οι συλληφθέντες Τούρκοι φέρονται να αρνήθηκαν όλοι τις κατηγορίες και να προέβαλαν ο καθένας διαφορετικούς λόγους και ισχυρισμούς.

«Ο πελάτης μου που είναι Ελληνοτούρκος, ενεπλάκη στην υπόθεση ως διερμηνέας ενός εκ των συγκατηγορουμένων που είναι παλαιός οδηγός φορτηγού και είχε ανάγκη διεκπεραίωσης υποθέσεών του», τόνισε ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο πελάτης του βρέθηκε προς εκπλήξεως στην υπόθεση, καθώς εκλήθη μόνο για τη διεκπεραίωση σύστασης κάποιας εταιρείας στο Βέλγιο, η οποία επρόκειτο να έχει εδώ νόμιμες δραστηριότητες.

Ο συνήγορος υπεράσπισης εκτίμησε επίσης ότι οι ανακριτικές ενέργειες οι οποίες έπονται, είναι πολύ ουσιώδεις, όπως το άνοιγμα των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και η διερεύνηση κάποιων κινητών τηλεφώνων που θα αποδείξουν ακριβώς ποιοι γνωρίζονταν με ποιους και η αλήθεια, όπως δήλωσε, θα διαφανεί.

Άλλος συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε επίσης ότι ο πελάτης του ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι βρέθηκε σε λάθος τόπο τη λάθος στιγμή. Είχε έρθει μια ημέρα πριν από την επιχείρηση για να επισκεφθεί έναν φίλο του από τους συλληφθέντες που είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Πρόσθεσε ότι συνελήφθη ως συνεπιβάτης σε ένα από τα οχήματα που μετέφεραν την ηρωίνη και ότι οι κάποιοι από τους συλληφθέντες είχαν πει στον πελάτη του ότι θα μετέφεραν κάποια τρόφιμα και νερά σε μια αποθήκη στο Κορωπί.

Σύμφωνα με στοιχεία συνεργαζόμενης διωκτικής αρχής του εξωτερικού, ένας από τους Τούρκους κατηγορουμένους φέρεται να έχει απασχολήσει τις ρουμανικές διωκτικές αρχές σε υπόθεση κατάσχεσης ηρωίνης 70 κιλών.

Την Παρασκευή θα απολογηθεί επίσης ο 29χρονος Αλβανός υπήκοος ο οποίος φέρεται να είχε λάβει μηνύματα στο κινητό του από τον 15χρονο ανήλικο γιο του 40χρονου εφοπλιστή, που επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 40χρονος εφοπλιστής Ευθύμης Γιανουσάκης , η πρώην σύζυγός του Σταματιάδη και ο φίλος της, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση του ενός και πλέον τόνου ηρωίνης, που εντοπίστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού σε αποθήκη στο Κορωπί και σε γκαράζ έπαυλης στη Φιλοθέη.

Ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκαν η πρώην πεθερά του 40χρονου εφοπλιστή και η οικιακή βοηθός.

Αν ήθελα να αποθηκεύσω ναρκωτικά θα τα πήγαινα στη Λεωφόρο Θηβών που έχω άδεια γραφεία. Δεν θα τα έβαζα εκεί όπου μένει το παιδί μου» δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο 40χρονος εφοπλιστής, Ευθύμης Γιανουσάκης, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του ενός και πλέον τόνου ηρωίνης που εντοπίστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού σε αποθήκη στο Κορωπί και σε γκαράζ έπαυλης στη Φιλοθέη.

Ο Γιανουσάκης ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, φαίνεται να έχει δηλώσει στον ανακριτή ότι η πρώην σύζυγός του έχει 37 ακίνητα και ότι θα μπορούσε αν ήθελε να έχει κρύψει ναρκωτικά οπουδήποτε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην σύζυγος αλλά και ο 40χρονος άφησε, επίσης, να εννοηθεί ότι έμπιστο πρόσωπο που μπαινόβγαινε στο σπίτι ευθύνεται για όλα.

Πάντως από το προανακριτικό υλικό της ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής φέρεται να προκύπτουν πολλές προπαρασκευαστικές κινήσεις των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση, για την υποδοχή των ναρκωτικών, τη συσκευασία τους και την προώθησή του ως σάκους με μαρμαρόσκονη στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, από τις αρχές Ιουνίου υπάρχουν παραστατικά αγοράς μαρμαρόσκονης, δελτίου αποστολής, αποδείξεις αγοράς ανυψωτικού μηχανήματος, απόδειξη ενοικίασης της αποθήκης στο Κορωπί και αγοράς ενός αυτοκινήτου με το οποίο έγινε μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών από το σπίτι της Φιλοθέης στην αποθήκη στο Κορωπί.

Οι λιμενικοί συγκέντρωσαν, επίσης, παραστατικά από την πολυτελή διαμονή, σε ξενοδοχείο την τελευταία εβδομάδα, του Τούρκου ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Original article: ΤΟ ΠΑΠΟΡΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ – 850 ΚΙΛΑ ΗΡΩΙΝΗΣ – 14 ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα