Το μήνυμα του Α.Τσίπρα από τις ΗΠΑ με 9 φωτογραφίες – Πρωινός καφές

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ…

Εννέα φωτογραφίες από το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ δίνουν και στον πλέον …άπιστο Θωμά, εντός και εκτός Ελλάδος, να καταλάβει ότι η Ελλάδα περνάει σε μια νέα εποχή. Ο Α.Τσίπρας “ενηλικιώθηκε” πολιτικά και μάλιστα απότομα. Οι ανοιχτές αγκάλες που τον υποδέχθηκαν στη μητρόπολη

του καπιταλισμού σηματοδοτούν αυτή την αλλαγή. Το μήνυμα των φωτογραφιών έχει τέσσερις αποδέκτες:

– Την κυβέρνηση – και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ. Πέρασε η εποχή των αριστερών πειραμάτων και της θολούρας. Προσγείωση στην πραγματικότητα μιας Κεντροαριστεράς.

Την Αξιωματική Αντοπίτευση, που φαίνεται πως …αργεί να πάρει τα μηνύματα και γι αυτό, αντί να ασχοληθεί με την ουσία, ασχολείται με το αν μίλησε καλά αγγλικά ο Αλέξης, με το φόρεμα και τις γόβες της Μπέτυς Μπαζιάνα…

Τη διεθνή κοινότητα και το κεφάλαιο. Η Ελλάδα, είναι μία “κανονική χώρα”, μέλος της ευρωζώνης, με προβλήματα που θα τα λύσει με τους κανόνες που ισχύουν σε Ευρώπη και ΗΠΑ και όχι χώρα “περιθωρίου” με “άλλου τύπου” αναζητήσεις.

Τον ελληνικό λαό, ο οποίος, επίσης αργά άρχισε να καταλαβαίνει πως ο Α.Τσίπρας, αντιγράφοντας ίσως πολλά και από την πορεία, το ύφος και το στυλ του Α.Παπανδρέου, ήρθε για να μείνει….

Η φωτογραφία του πρωθυπουργικού ζεύγους, Α.Τσίπρα και Π.Μπαζιάνα, δίπλα στον Μπαράκ και την Μισέλ Ομπάμα στη λαμπερή δεξίωση στο Λευκό Οίκο. Η φωτογραφία αυτή, σηματοδοτεί την οριστική “αλλαγή” στο πολιτικό προφίλ του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΟΝ ΚΕΡΙ

Στο Clinton Global Initiative

Την ανάγκη να γίνουν «επενδύσεις τώρα και όχι σε μελλοντικό χρόνο» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συζήτηση με τον πρώην προεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη, καλώντας την παγκόσμια κοινότητα, αλλά και τους Ελληνοαμερικανούς, να υποστηρίξουν την προσπάθεια να ξαναχτιστεί η Ελλάδα.

Τον Πρωθυπουργό, παρουσίασε η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, μεγάλη χορηγός του ιδρύματος της οικογένειας Κλίντον.

Εκκληση στους ομογενείς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα

Εκκληση σε ομογενείς επιχειρηματίες των ΗΠΑ ώστε να στηρίξουν τη γενέτειρά τους ανεξαρτήτως ιδεολογικών τοποθετήσεων με την επένδυση κεφαλαίων στην Ελλάδα απηύθυνε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 3ης εκδήλωσης του Hellenic Initiative που πραγματοποιήθηκε στο Word Trade Center στο νότιο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών περισσότεροι από 700 Έλληνες ομογενείς από την «αφρόκρεμα» της ομογενειακής επιχειρηματικότητας και διακεκριμένα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Την πρωτοκαθεδρία της εκδήλωσης είχε και εδώ η κα Γιάννα Αγγελοπούλου. Όπως εξήγησε η κα Αγγελοπούλου, ένας από τους λόγους που έφερε τον κ. Τσίπρα στην Αμερική είναι γιατί ο ελληνικός λαός πιστεύει σε αυτόν και ότι μπορεί να αποδειχθεί ο ηγέτης που θα προωθήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ B.AMEΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

…Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Και όποιος δεν κατάλαβε, κακό…του κεφαλιού του…

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα