Το μακελειό στη ναυτιλιακή της οικογένειας Καρνέση – Τι όπλισε το χέρι του “έμπιστου” Αιγύπτιου;

Τέσσερις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της εισβολής ενόπλου Αιγύπτιου το πρωί της Δευτέρας σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα.

Από τα πυρά του έπεσαν νεκροί η αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία Καρνέση, ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, Αντώνης Βλασσάκης, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, Δέσποινας και ο πρώην καπετάνιος και υπάλληλος στο λογιστήριο της εταιρείας Ηλίας Κουκουλάρης.

Νεκρός επίσης είναι ο 70χρονος δράστης,  Ελ Μπουράυ Αντέλ που είχε

βαπτισθεί με το όνομα  Αριστείδης γεννημένος  την 25-7-1948 στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου, ενώ δίπλα του βρέθηκε μια καραμπίνα, με την οποία προφανώς αυτοπυροβολήθηκε, αφού διέπραξε τις δολοφονίες.

H επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας

Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:11, ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, από υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, ο οποίος βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων, για περιστατικό με πυροβολισμούς.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Άμεσης Δράσης, της Ο.Π.Κ.Ε., της Τροχαίας καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ. και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας.

Όπως διαπιστώθηκε, 70χρονος άνδρας, πρώην εργαζόμενος, εισήλθε στο κτήριο και, έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου.

Ακολούθως, ο 70χρονος εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ποια είναι η ναυτιλιακή εταιρεία

Η ναυτιλιακή εταιρεία European Navigation στην οποία εκτυλίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα στη Γλυφάδα, ιδρύθηκε το 1979.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, ιστορικά, ο εν λόγω ναυτιλιακός όμιλος στην Γλυφάδα, διαχειρίζεται κατά μέσο όρο στόλο περίπου 35 πλοίων που εκτείνεται από δεξαμενόπλοια χημικών μέχρι VLCC και από handysize μέχρι μεγάλα VLOC / Capesize bulkcarriers.

Τα κεντρικά γραφεία της European Navigation Inc. βρίσκονται στη Γλυφάδα και είναι υπεύθυνα για την τεχνική διαχείριση, τη λειτουργία, την ασφάλιση και τη στελέχωση. Ο όμιλος διατηρεί επίσης γραφεία αντιπροσώπευσης στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, υπεύθυνα για όλες τις εμπορικές δραστηριότητες (κυρίως ναύλωση, S&P, χρηματοδότηση και ασφάλιση).

H Elin, βασικός μέτοχος στην οποία είναι ο Σπύρος Καρνέσης, είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Αθήνας. Στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συμμετέχει η Αντζελίκ Καρνέση, κόρη του Σπύρου Καρνέση.


Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου της Elin που ανήλθε το α’ εξάμηνο του 2023 ήταν €1,137 δισ. εκατ. έναντι €1,95 δισ. του α’ εξαμήνου του 2022, καταγράφοντας μείωση 42% λόγω της πτώσης της διεθνούς τιμής του πετρελαίου. Τα ενοποιημένα προ φόρων αποτελέσματα του ομίλου (EBT) κατά το α’ εξάμηνο του 2023 ήταν €6,26 εκατ.

Η οικογενειακή διαμάχη

Κατά τις πληροφορίες, τα τρία αδέλφια Καρνέση βρίσκονταν σε αντιδικία μεταξύ τους το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι αδελφές Δέσποινα και Μαρία Καρνέση  καθώς και ο Αντώνης Βλασάκης, σύζυγος της Δέσποινας Καρνέση και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, έχουν στραφεί κατά του αδελφού τους, Σπύρου Καρνέση, κατηγορώντας τον για μεταφορά σε λογαριασμό δικής του εταιρείας ενός μεγάλου χρηματικού ποσού που μέχρι πρότινος βρισκόταν σε κοινούς λογαριασμούς της οικογένειας.

Η κόντρα Καρνέση – Εμπειρίκου για τους Πεταλιούς

Εκτός από την οικογενειακή διαμάχη, τα τελευταία χρόνια ο εφοπλιστής Σπύρος Καρνέσης βρίσκεται σε συνεχή δικαστική μάχη με τον Μαρή Εμπειρίκο για το νησιωτικό σύμπλεγμα των Πεταλιών. Σημειώνεται ότι στην εταιρεία «Κτήμα Πεταλιοί», που διαχειρίζεται το νησιωτικό σύμπλεγμα, και οι δύο πλευρές έχουν από 50%.

Το τελευταίο επεισόδιο στην εν λόγω αντιδικία προστέθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν καταχωρίστηκε στο Γ.Ε.ΜΗ. η από 17/05/2021 αγωγή «του κ. Μαρή Εμπειρίκου κάτοικου, Παλαιού Φαλήρου Αττικής, κατά της ανωτέρω εταιρείας» που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (με ΓΑΚ 118780/2023 & Αριθμό Κατάθεσης Δικογράφου 2691/2023), σύμφωνα με την οποία αιτείται:

Να γίνει δεκτή η αγωγή στο σύνολό της.Να ακυρωθεί η απόφαση που ελήφθη κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που έλαβε χώρα τη 10η Σεπτεμβρίου 2023, άλλως και επικουρικώς να αναγνωριστεί η ακυρότητα της αποφάσεώς της από 10/09/2023 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.Να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι (δηλαδή τα μέλη της οικογένειας Καρνέση που βρίσκονται στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας) για τις αιτίες που αναγράφονται στο ιστορικό της αγωγής να καταβάλουν αλληλεγγύως και εις ολόκληρον το ποσό των 150.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.Να καταδικαστούν οι εναγόμενοι στη δικαστική δαπάνη και στην αμοιβή του πληρεξούσιου δικηγόρου του ενάγοντος.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΝΕΣΗΣ: ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΘΛΙΨΗ

Την ανείπωτη θλίψη του εκφράζει ο Σπύρος Καρνέσης για την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στη Γλυφάδα στα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας. Στη δήλωσή του αναφέρει:

«Η οικογένειά μου και εγώ δηλώνουμε βαθύτατα συντετριμμένοι από το τραγικό και αναπάντεχο γεγονός που έπληξε την οικογένειά μας και οδήγησε στην απώλεια της αδελφής μου Μαρίας, του γαμπρού μου Αντώνη Βλασσάκη και του συνεργάτη μας Ηλία Κουκουλάρη.

Η ανείπωτη θλίψη των στιγμών επιβάλλει τον ελάχιστο σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας. Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.

Καπτα – Σπύρος Καρνέσης»

Keywords
Αναζητήσεις
to-makeleio-sti-naftiliaki-tis-oikogeneias-karnesi--ti-oplise-to-cheri-tou-ebistou-aigyptiou.htm
Τυχαία Θέματα