Το ΗΔΙΚΑ έκοψε την …επέλαση των αθιγγάνων στα οικογενειακά επιδόματα – Απέριψε 10.000 αιτήσεις!

Με δήλωση του στο MEGA, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης επισημαίνει ότι με το νεο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου της ΗΔΙΚΑ, ακόμη κι αν κάποιος έχει δηλώσει παρανομα 2 ή περισσότερα παιδιά με τον ίδιο ΑΜΚΑ θα πάρει μόνο μία φορά το επίδομα αφού το σύστημα κλειδώνει αμέσως ηλεκτρονικά και συνεπώς εντοπίζεται ο παραβάτης.

Ήδη,

αυτό το σύστημα ελέγχου έχει απορρίψει τους 2 τελευταίους μήνες 10.000 αιτησεις αθιγγανων για οικογενειακά επιδόματα επειδή κανεις από αυτούς δεν δήλωσε τόπο κατοικίας.

Όπως χαρακτηρσιτικά ανεφερε στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” ο διοικητής του ΟΓΑ η οικογένεια των αθιγγανων που συνελήφθη στα Φάρσαλα και έχει δηλώσει 14 παδιά θα μπορούσε να πάρει συνολικά 13.720 ευρώ από πολυτεκνικά επιδόματα.

Την ίδια ώρα εντοπίζονται σοβαρότατα προβλήματα στον τρόπο έκδοσης ληξιαρχικών πράξεων γέννησης από τα ληξιαρχεία των δήμων.

Το “παράθυρο παρανομιών” που έχει ο νόμος για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών γέννησης στα ληξιαρχεία των δήμων και αποκαλύφθηκε με την υπόθεση του κοριτσιού στα Φαρσαλα, προκάλεσε παρέμβαση του υπουργείου εσωτερικών με νομοσχέδιο που θα ορίζει ότι δικαστικές αποφάσεις και τεστ DNA θα είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την έκδοση πιστοποιητικών γέννησης, για όσα παιδια γεννιούνται σε σπίτια.

Keywords
Τυχαία Θέματα