Το ΦΕΚ με τις αποκρατικοποιήσεις που συμφώνησε η Ελλάδα με τους δανειστές

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (Asset Development Plan) που ενέκρινε το ΤΑΙΠΕΔ και που αποτελεί προαπαιτούμενο της συμφωνίας με τους δανειστές. 19 αποκρατικοποιήσεις που περιλαμβάνουν ακίνητα εταιρίες και υποδομές του δημοσίου εμπεριέχονται στο αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ που εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

“Στο τραπέζι”

το 35% των ΕΛΠΕ , το 65% της ΔΕΠΑ, αλλά και η πώληση, μέσα στη χρονιά, του 17% της ΔΕΗ. Τα ΕΛΤΑ “περνούν” στο νέο υπερταμείο αξιοποίησης αφότου αναδιαρθωθούν. Τον Σεπτέμβριο του 2016 η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την Εγνατία Οδό. Αγοραστής θα αναζητηθεί για το 23% της ΕΥΑΘ και το 11% της ΕΥΔΑΠ. Ακόμα, η αξιοποίηση του 6% + 4% του ΟΤΕ (μετοχές που έχει το Δημόσιο και το ΙΚΑ αντίστοιχα και πρέπει να μεταβιβασθούν στο ΤΑΙΠΕΔ)

Δείτε εδώ την απόφαση, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ

Στο πρόγραμμα προβλέπονται συνολικά 19 αποκρατικοποιήσεις και περιλαμβάνονται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, το Ελληνικό, ο Αστέρας Βουλιαγμένης, η Αφάντου στη Ρόδο, ο ΔΕΣΦΑ, ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ΕΕΣΣΤΥ, καθώς και η παράταση της σύμβασης παραχώρησης και πώληση του 30% του μετοχικού κεφαλαίου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Γι’ αυτές τις εννέα ιδιωτικοποιήσεις, οι διαγωνισμοί είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε εξελίσσονται, ωστόσο, το Asset Development Plan του ΤΑΙΠΕΔ της 26ης Απριλίου περιελάμβανε και άλλες πωλήσεις συμμετοχών και ακινήτων που κατέχει, όπως οι μαρίνες Πύλου, Αλίμου και Χίου και η πώληση των περίπου 90 ακινήτων που διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα