Το έργο “Εξεταστικές Επιτροπές”, δεν κόβει εισιτήρια – Αφορά μόνο…Καμμένους

10:17 6/7/2017 - Πηγή: BankWars

Η ιστορία της ελληνικής Βουλής μεταπολιτευτικά, έχει δείξει ότι οι εξεταστικές επιτροπές, από όποιον και αν συστάθηκαν, κατέληξαν σε φιάσκο. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι, εκείνοι που επιμένουν στην άποψη, ότι “αν θέλει κανείς να κουκουλώσει” ένα σκάνδαλο, ο καλύτερος δρόμος είναι η σύσταση μιας εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή.

Τα κόμματα, ανάλογα με την πολιτική συγκυρία και το συμφέρον τους, εκδίδουν το καθένα δικό του πόρισμα και στο τέλος της …παράστασης,

αυτό που έχει μείνει είναι οι έντονοι διάλογοι και οι αλληλοκατηγορίες στη Βουλή.

Τη…μόδα των εξεταστικών, δεν την ξεπέρασε ούτε η σημερινή κυβέρνηση. Ήδη μία εξεταστική επιτροπή για την Υγεία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, (ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis, Ερρίκος Ντυνάν…), ενώ δύο άλλες, για το πως η χώρα οδηγήθηκε στα capital controls και για τις επαφές Καμμένου – Γιαννουσάκη για την υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor1, έχουν ζητηθεί από τη ΝΔ.

Χθες, είχαμε και τη λήξη της εξεταστικής για τον Γιάννο Παπαντωνίου, όπου η Βουλή, ψήφισε…διαπιστωτικά! Διεπίστωσαν οι βουλευτές ότι το αδίκημα της απιστίας έχει παραγραφεί και επίσης, ότι για τα άλλα αδικήματα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τα εξοπλιστικά), δεν είναι της αρμοδιότητας της Βουλής να τα εξετάσει, καθώς ήδη εξετάζονται από τη Δικαιοσύνη.

Το ενδιαφέρον, σε σχέση με το παρελθόν, είναι, ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν…τσιμπάνε όπως παλιά, δίνοντας αγώνα να μην συσταθούν εξεταστικές. Σε όποια πρόταση της κυβέρνησης για εξεταστική, λένε ΝΑΙ! Προφανέστατα, έχοντας αποκτήσει εμπειρία από τη δική τους κυβερνητική θητεία στο παρελθόν, γνωρίζουν πως όα γίνονται…για το θεαθήναι και τίποτα δεν τους κοστίζει να παραπέμψουν δικά τους πρόσωπα προς…εξέταση.

Προς το παρόν, η κυβερνητική πλειοψηφία, είναι…αθώα μπροστά στις προηγούμενες και απορρίπτει τις εξεταστικές που η αντιπολίτευση προτείνει. Δίνει λοιπόν την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να την κατηγορεί ότι φοβάται και ότι θέλει να κουκουλώσει υποθέσεις, όπως αυτές των capital controls (μετά τις αποκαλύψεις του συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών Γκλεν Κιμ για το σχέδιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να κυκλοφορήσει «κουπόνια» αντί ευρώ ) ή των επαφών του υπουργού Άμυνας Π.Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, ο οποίος, φέρεται να πιέστηκε, προκειμένου να βάλει στο κάδρο των ενόχων για τα ναρκωτικά του Noor 1 και τον (σημερινό) αντίπαλο της κυβέρνησης, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Χθες, ο Πρωθυπουργός, επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΠΑΣΟΚ για την περίοδο Σημίτη σημειώνοντας πως «μία σειρά σκανδάλων» που ξέσπασαν την περίοδο εκείνη «θα απασχολήσουν τη Δικαιοσύνη». Καταλόγισε, μάλιστα, στον πρώην Πρωθυπουργό Κ. Σημίτη ότι “ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες με τα εκατομμύρια των ευρώ να περνάνε δίπλα του χωρίς να αντιδρά».
Η αντιπολίτευση, απόντων από τη …φιέστα για τον Παπαντωνίου, των Κ.Μητσοτάκη και Φ.Γεννηματά, απάντησε στους ίδιους τόνους.

Οι Έλληνες πολίτες, κανένα τους πρόβλημα δεν έλυσαν, παρακολουθώντας τα διαδραματιζόμενα στη Βουλή. Είναι και καλοκαίρι, οπότε, μόνο κάποιοι φανατικοί και ανήμποροι συνταξιούχοι που δεν βγαίνουν από το σπίτι, παρακολούθησαν την… παράσταση.

Το έργο “Εξεταστικές Επιτροπές”, δεν κόβει εισιτήρια πλέον. Η κυβέρνηση, έχει κοντά δυο χρόνια μπροστά της (σ.σ. με τις ευλογίες των δανειστών) να προσπαθήσει να γυρίσει την θλιβερή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μετά τη λαίλαπα των τριών μνημονίων. Εδώ παίζονται όλα τα στοιχήματα, οικονομικά αλλά και πολιτικά. Ενασχολούμενη η πλειοψηφία με τις εξεταστικές, οδηγεί στην παράφραση αυτού που είπε ο Α.Τσίπρας χθες για τον Κ.Σημίτη:

“Ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες με τα εκατομμύρια των ευρώ να περνάνε δίπλα του χωρίς να αντιδρά» – “Ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τους …Καμμένους να περνάνε δίπλα του χωρίς να αντιδρά»…

Bασ. Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα