Το δόγμα Τραμπ: Αγοράζουμε αμερικάνικα προϊόντα, προσλαμβάνουμε Αμερικάνους – Πόλεμος στο Ισλάμ

Και επίσημα πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ορκίστηκε στις 19.00 ώρα Ελλάδας.

Στη ομιλία που ακολούθησε τον όρκο, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε ότι η σημερινή μεταβίβαση εξουσίας δεν αφορά απλώς την αλλαγή κυβέρνησης αλλά τη μεταβίβαση της δύναμης από την Ουάσινγκτον πίσω στον λαό.
Στην ομιλία του ο Τραμπ ανέφερε επίσης ότι όταν

η Αμερική είναι ενωμένη, είναι ασταμάτηση, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Θεός να βοηθήσει τη χώρα του.

Όπως τόνισε, μέχρι τώρα μια μικρή ομάδα στην Ουάσινγκτον έβγαινε κερδισμένη «εις βάρος του λαού». «Το σύστημα προστάτευε τον εαυτό του αλλά όχι τους πολίτες της χώρας μας. Οι νίκες τους δεν ήταν οι δικές σας νίκες. Οι θρίαμβοί τους δεν ήταν δικοί σας θρίαμβοι. Ενώ εκείνοι γιόρταζαν στη πρωτεύουσα του έθνους μας, οι φτωχές οικογένειες της Αμερικής δεν μπορούσαν να το κάνουν. Όλα αυτά αλλάζουν από αυτή κιόλας τη στιγμή. Επειδή αυτή η στιγμή είναι η δική σας στιγμή. Ανήκει σ’ εσάς. Αυτή είναι η δική σας μέρα, η δική σας γιορτή και οι ΗΠΑ είναι πλέον η δική σας χώρα».

“Ένα νέο όραμα θα βγει από αυτή τη χώρα – Η Αμερική πάνω απ΄ όλα”, επισήμανε.

Ο Τραμπ υποστήριξε πως ο πλούτος της αμερικάνικης μεσαίας τάξης κλάπηκε και αναδιανεμήθηκε σε όλο τον κόσμο. Οι ΗΠΑ πρέπει να μην επιτρέψουν σε άλλες χώρες να πάρουν αμερικάνικες θέσεις εργασίας, υπογράμμισε.

«Θα χτίσουμε νέους δρόμους και αυτοκινητόδρομους και αεροδρόμια και τούνελ και σιδηρόδρομους. Θα βγάλουμε τους ανθρώπους από την κοινωνική πρόνοια και θα τους βάλουμε πίσω στην εργασία, ξαναχτίζοντας τη χώρα με αμερικάνικα χέρια και αμερικάνικη εργασία» σημείωσε.

«Αγοράζουμε αμερικάνικα προϊόντα και προσλαμβάνουμε Αμερικάνους»

Σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική, ο κ. Τραμπ υποσχέθηκε ότι θα ενώσει όλο τον κόσμο κατά του ριζοσπαστικού Ισλάμ. «Θα εξαλείψουμε την ισλαμιστική τρομοκρατία από το πρόσωπο της γης», ανέφερε.

Υποστήριξε ωστόσο πως δεν θέλει να επιβάλλει τον αμερικάνικο τρόπο ζωής σε άλλα έθνη, αλλά επισήμανε ότι θέλει οι ΗΠΑ να αποτελέσουν ένα παράδειγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα