ΑΠΕΡΓΙΑ – Κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό – Το bankwars συμμετέχει στην απεργία των δημοσιογράφων

07:33 7/4/2016 - Πηγή: BankWars

Με 24ωρη απεργία σήμερα και συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ τις κινητοποιήσεις της, αντιδρώντας στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Η απεργία θα πραγματοποιηθεί έως 06:00 της Παρασκευής και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μεταδίδεται μόνο απεργιακό δελτίο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ,

η Ένωση διεκδικεί την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου και τη διασφάλιση των πόρων τους.

Όπως αναφέρει:

«Απεργούμε μαζί με όλη την κοινωνία, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους απλήρωτους και τους συνταξιούχους, απέναντι στα μνημόνια που:

– Φτωχοποιούν την ελληνική κοινωνία.

– Ανατρέπουν ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

– Διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και προσπαθούν να χειραγωγήσουν την ενημέρωση.

Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας».

Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Με 24ωρη απεργία σήμερα και συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος συνεχίζει ηΑΔΕΔΥ τις κινητοποιήσεις της κατά του ασφαλιστικού κυβέρνησης – δανειστών.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν, εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και δικηγόροι.

Mε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή όλους τους εργαζομένους ώστε να μην περάσει το νέο ασφάλιστικό που, όπως υποστηρίζει, διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες περικοπές στις συντάξεις.

«Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση προωθεί νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ, το 2016 και το 2017. Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων, των αγροτών κλπ, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Προειδοποιεί τέλος ότι θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της, όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή προς ψήφιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα