Τιτάν: Επιστροφή στα κέρδη μετά από τρία συνεχόμενα 6μηνα ζημιών

Στα κέρδη επέστρεψε ο Όμιλος Τιτάνα στο α’ εξάμηνο του 2014, μετά από τρία συνεχόμενα εξάμηνα ζημιών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η πλειοψηφία των αγορών του ομίλου και ιδίως ο τομέας των ΗΠΑ, κινήθηκαν ανοδικά κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο, όμως η έλλειψη παροχής φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, αποτέλεσε τροχοπέδη για την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας.

Ειδικότερα, το κύκλος εργασιών ανήλθε σε 571 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας

αύξηση 4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα στα 89 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους, διαμορφώθηκαν στα 3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 22 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2013.

Όπως αναφέρεται, αρνητική επίδραση στα αποτελέσματα του εξαμήνου είχε η υποχώρηση τοπικών νομισμάτων έναντι του ευρώ. Με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, ο κύκλος εργασιών και η λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου στο α’ εξάμηνο του 2014, θα είχαν αυξηθεί κατά 7% και 4% αντίστοιχα.

Κατά το β’ τρίμηνο 2014, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 2% και ανήλθε στα 319 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας βελτίωση για 9ο συνεχόμενο τρίμηνο. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μειώθηκαν κατά 6,5 εκατ. ευρώ . στα 58,5 εκατ. ευρώ λόγω μείωσης της λειτουργικής συνεισφοράς της Αιγύπτου κατά 14 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους διαμορφώθηκαν στα 14 εκατ. ευρώ, έναντι 5 εκατ. ευρώ το 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα