Τις επόμενες ημέρες ο χάρτης των συχνοτήτων για το ψηφιακό ραδιόφωνο

Την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών ανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες, δημοσιεύεται ο χάρτης των συχνοτήτων για το ψηφιακό ραδιόφωνο, στο οποίο θα υπάρχει δυνατότητα εκπομπής για πάνω από 1300 ραδιοφωνικούς σταθμούς, ψηφιακούς, κατά τη διάρκεια της μετάβασης.

Με κατηγορηματικό τρόπο επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση και δεν θα κλείσουν απότομα τα FM» και διαβεβαίωσε ότι «δεν χρειάζεται να ανησυχεί

κανείς και κυρίως δεν χρειάζεται να ανησυχεί σταθμός ο οποίος έχει εργαζόμενους, κατά τεκμήριο παράγει πρόγραμμα, παράγει προϊόν και επίσης κατά τεκμήριο παράγει και μία δημόσια υπηρεσία».

Σε ότι αφορά τος δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ειπε πως μαζί με τους δήμους, θα δώθει η μάχη ούτως ώστε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο ευνοϊκής μεταχείρισης μέσα σε αυτή τη διαδικασία.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουμε σε πολιτικές τύπου “σοκ και δέος”. Μία φορά εφαρμόστηκαν στον τομέα της Ενημέρωσης τέτοιου τύπου πολιτικές και ήταν με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Εμείς θα έχουμε και ομαλή μετάβαση και βεβαίως τη ρύθμιση με το νέο τηλεοπτικό τοπίο. Κανείς λοιπόν, δεν πρέπει να ανησυχεί. Με διάλογο θα προχωρήσουμε και αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση χωρίς να υπάρξουν ανησυχίες είτε για τα ραδιόφωνα της Εκκλησίας, είτε για τα δημοτικά ραδιόφωνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Επισήμανε ακόμη ότι πρόκειται για μια απαραίτητη νομοθέτηση και αποτελεί πολιτική προτεραιότητα διότι -όπως είπε- και εδώ η κυβέρνηση παρέλαβε ένα καθεστώς άναρχο, ένα καθεστώς μη αδειοδότησης με κίνδυνο και πίεση από τους θεσμούς. «Είναι από τις λίγες φορές που το λέω, είχαμε την πίεση να αδειοδοτήσουμε για το αναλογικό ραδιόφωνο» αποκάλυψε ο κ. Παππάς, εξηγώντας ότι εκεί θα υπήρχε ο κίνδυνος κλεισίματος, «εκεί πραγματικά θα είχαμε πάρα πολλά προβλήματα γιατί οι χωρητικότητες είναι πολύ μικρότερες. Διότι αν πηγαίναμε στη ρύθμιση χωρίς να μεριμνήσουμε για τη μετάβαση στις νέες τεχνολογίες θα υπήρχε εξαιρετικό πρόβλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα