Τίνος είναι τα λεφτά της Εύας- Εκλογές με Επενδυτική Βαθμίδα – Ντέρμπι Σταικούρα-Τραπεζιτών – “Μπουρλότο” από Watsa – Μυτιληναίο

Καλή σας ημέρα!

Τίνος είναι τελικά τα λεφτά που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας στις Βρυξέλλες; Η ίδια λέει ότι δεν ήταν δικά της. Να δείτε τελικά που θα αναλάβει ο σύζυγος την ευθύνη και η Εύα θα μείνει ελεύθερη να μεγαλώσει το παιδάκι τους. Πολιτικά δεν θα επανέλθει σύντομα, αλλά… νέα σε ηλικία είναι και ήδη, κάποιες πλευρές άρχισαν να εκφράζουν …συμπαράσταση.

Είναι βλέπετε και τα απίστευτα επιθετικά δημοσιεύματα διεθνών μέσων, που ανακάλυψαν ξανά στο πρόσωπο μιας Εύας το…προπατορικό αμάρτημα και θύμωσαν πολύ.

Προφανώς,

οι 14.000 περίπου καταγεγραμμένοι λομπίστες που ζουν, εργάζονται και…απεργάζονται “κακά” στη βελγική πρωτεύουσα, μαζί με πρώην Επιτρόπους που συνταξιοδοτήθηκαν και βγάζουν ένα ακόμα…μεροκάματο, (βλέπετε Μπαρόζο) είναι…παραδεισένια πουλιά…

Δεν συζητάμε για τις επιθέσεις από ελληνικά ΜΜΕ, γιατί εδώ, η ζήλεια, ο σεξισμός και η καταστροφή του “απέναντι” κυριαρχούν των πάντων.

Εκλογές: Αν ισχύει το σενάριο της άποψης της Goldman Sachs ότι η Ελλάδα πολύ σύντομα, κατά το Α’ τρίμηνο του 2023, θα ανακτήσει την Επενδυτική Βαθμίδα, πάμε για Απρίλιο. Και φυσικά, μετά το “στραπάτσο” που υπόκειται το ΠΑΣΟΚ από το “θέμα Καιλή”, το ερώτημα που θα απαντήσουν οι κάλπες θα είναι απλό: Μητσοτάκης ή Τσίπρας

Πάμε στα τραπεζικά. Σήμερα, μια μέρα πριν η Λαγκάρντ μας δώσει τους χρησμούς για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια, η συνάντηση Σταικούρα-Τραπεζιτών. Ντέρμπι; άλλοι λένε ναι, άλλοι το “παίζουν” στάνταρ “Χ”, καθώς το θεωρούν “στημένο”.

Πάντως οι τράπεζες, έχουν έτοιμη πρόταση, με τη …βούλα του SSM,  για την 12μηνη επιδότηση από τις ίδιες, με το 50% της επιβάρυνσης κάθε δόσης του δανείου (σε σύγκριση με την καταβολή του περασμένου Ιουλίου) ευάλωτων νοικοκυριών. Το κακό είναι ότι η πρόταση αυτή αφορά πολύ λίγους: Ανώτατο συνολικό εισόδημα 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 10.500 ευρώ για ζευγάρι, 14.000 ευρώ για οικογένεια με ένα τέκνο, 17.500 ευρώ για οικογένεια με δύο τέκνα και 21.000 ευρώ για μεγαλύτερα νοικοκυριά.

Προϋπόθεση επίσης η αξία της ακίνητης περιουσίας να μην ξεπερνά τις 120.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, τις 135.000 για ζευγάρι, τις 150.000 για οικογένεια με ένα τέκνο, τις 165.000 για οικογένεια με δύο τέκνα και τις 180.000 για μεγαλύτερα νοικοκυριά.

Όσον αφορά στις προμήθειες, στις χρεώσεις λιανικής που ενδιαφέρουν τους πολλούς συναλλασσόμενους, (ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, κόστος πληρωμής λογαριασμών, αποστολή εμβασμάτων, αντικατάσταση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, η κατάσταση είναι αδιευκρίνιστη. 

Τέλος, στο “φλέγον” θέμα των επιτοκίων καταθέσεων, θα έχουμε καλά νέα. Όπως θυμάστε, το δρόμο τον άνοιξε πρόσφατα η μη συστημική ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ που έδωσε καλά ζυγισμένα  επιτόκια, που ικανοποιούν την πελατεία της.Πληροφορίες ανεπιβεβαίωτες αναφέρουν ότι στο δρόμο της ικανοποίησης της πελατείας της βρίσκεται και η Alpha Bank, που θα λανσάρει νέα καταθετικά προϊόντα ετήσιας και διετούς διάρκειας.

Στο Χρηματιστήριο, χθες, ο Prem Watsa, πρόεδρος και CEO της Fairfax που είναι επίσης μεγαλομέτοχος στη Eurobank και στη Eurolife,  έβαλε…μπουρλότο. Συμφώνησε  με τον Ευ.Μυτιληναίο να αυξήσει τη θέση του στην εταιρεία, βάζοντας επιπλέον 100 εκατ. ευρώ (αγοράζει στα 18,50 ευρώ ανά μετοχή 2,7 εκατ. ίδιες μετοχές της Mytilineos αξίας 50 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια μέσω ανταλλάξιμου ομολόγου θα αγοράσει άλλα 2,5 εκατ. ίδιες μετοχές στην τιμή των 20 ευρώ ανά μετοχή). Η μετοχή έκλεισε στα 19,47 ευρώ με άνοδο 3,02%.

B&B

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα