ΚΚΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο των μνημονίων – Την “έπεσαν” όλοι στον Α.Τσίπρα για τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ

ΚΚΕ: Στο δρόμο των μνημονίων και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εναλλακτική λύση στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού δεν οδηγεί στην ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του λαού» επισημαίνει με σχόλιό
του, το ΚΚΕ τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει πλέον και επίσημα ότι δεν θα επαναφέρει τον 13ο και 14ο μισθό, τη 13η και 14η σύνταξη για όλους, δεν θα ανακόψει το συνεχές ψαλίδισμα του μέσου μισθού σε κάθε κλάδο, δεν θα καταργήσει δεκάδες άλλους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίστηκαν πριν και μετά το μνημόνιο». «Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, καθώς και οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, προσωρινή και εκ περιτροπής εργασία θα συνεχίσουν να ζουν σε συνθήκες φτώχειας και ανασφάλειας. Τα όποια ψίχουλα εξαγγέλλονται προς την πιο ακραία φτώχεια θα εξανεμιστούν την ίδια στιγμή απ’ τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική στη φορολογία, στο ασφαλιστικό, στην εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας» αναφέρει το ΚΚΕ καταλήγοντας «πάνω από όλα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κι αυτή δεσμευμένη στο δρόμο των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπου κριτήριο είναι τα κέρδη του κεφαλαίου και όχι οι λαϊκές ανάγκες».

Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Η κυβερνητική εκπρόσωπος άσκησε δριμεία κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή της ανέφερε χαρακτηριστικά: «Λεφτά υπάρχουν διακήρυξε ο κ. Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ.

Εκτοξεύθηκε στον αστερισμό του «τζάμπα», μοίρασε δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, κουπόνια σίτισης, σπίτια, μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, δώρα Χριστουγέννων, εισιτήρια λεωφορείων.

Χάρισε δάνεια, εξαφάνισε τους φόρους, ίδρυσε τράπεζες, «γέννησε» εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και τελικά… επανίδρυσε και τη Δημοκρατία στη χώρα μας».

Σύμφωνα με τη Σοφία Βούλτεψη «ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε 9 δισ. ευρώ για τον πρώτο χρόνο, την ώρα που είναι βέβαιο ότι με το απατηλό «πρόγραμμά» του θα έχουμε φύγει από το ευρώ».

Παράλληλα κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι υποτιμά τη μνήμη και τη νοημοσύνη του λαού και κατέληξε λέγοντας πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως έχει για αρχηγό κάποιο μάγο. Με τη διαφορά ότι είναι πια σίγουρο πως αυτός ο μάγος θα μετατρέψει τα ευρώ σε δραχμές!»

Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Βαθιά ασέβεια στις θυσίες η ομιλία Τσίπρα»

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι η ομιλία του «είναι μια βαθιά ασέβεια στις θυσίες, τις ταλαιπωρίες και τις αγωνίες του ελληνικού λαού».

Έκανε λόγο για «φεστιβάλ ανευθυνότητας, παροχολογίας», για στυλ «του μαυρογυαλούρου», του «δώσε κι εμένα μπάρμπα», που, όπως υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, αποκαλύπτει κάτι «ενδόμυχο» για τον ΣΥΡΙΖΑ, την έλλειψη πίστης ότι μπορεί να κληθεί σύντομα να εφαρμόσει αυτά που υπόσχεται, «γιατί αν είχαν την βεβαιότητα ότι θα κληθούν να εφαρμόσουν έστω κατ’ ελάχιστο αυτά που υπόσχονται θα ήταν φειδωλοί».

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στο «λεφτά υπάρχουν» είπε ότι αυτό είχε ειπωθεί τότε σε άλλα συμφραζόμενα και σε άλλες συνθήκες, για να κατηγορήσει τον κ. Τσίπρα ότι αυτός είναι τώρα που «τα δίνει όλα», αναφέροντας: «Αλέξη δώσ’ τα όλα» και επικρίνοντας τον ότι δεν μίλησε καθόλου για διαρθρωτικές αλλαγές, νέο παραγωγικό μοντέλο, σύγχρονο κράτος. «Αυτοί που επαγγέλλονται το νέο έρχονται και παρουσιάζονται ως συνεχιστές της χειρότερης εκδοχής της μεταπολιτευτικής φαυλότητας», σημείωσε.

Μάλιστα, επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα σχετικά με τις θέσεις που παρουσίασε αναφορικά με το χρέος και είπε συνολικά ότι με αυτά που ανέφερε «τινάζεται η μπάνκα στον αέρα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι ουσιαστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ουσιαστικά προτείνει να μπούμε για δεκαετίες στην απόλυτη εξάρτηση από το ΔΝΤ και την τρόικα, να γίνουμε μια χώρα χωρίς ανεξαρτησία, χειραφέτηση και ουσιαστική ισοτιμία.

Διερωτήθηκε δε σκωπτικά: «Οι εταίροι μας δεν θέλουν να βοηθήσουν της φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις αλλά θα υποκύψουν στη γοητεία του ευρωσκεπτικισμού;». Αντιπαραβάλλοντας το αποτέλεσμα του PSI με όσα προτείνει ο κ. Τσίπρας, είπε ότι «αυτό που προτείνει είναι ένας δήθεν τσαμπουκάς που μας φέρνει σε σύγκρουση με λαούς και κοινοβούλια, αποθαρρύνει τις επενδύσεις, μας απομονώνει», ανοίγει μέτωπα με τους άλλους λαούς, κρεμάει στα μανταλάκια τη χώρα διεθνώς και την αφήνει έρμαιο της τρόικας. Γιατί, όπως συνέχισε, «τι νομίζουν ότι θα πάρουν το κούρεμα του χρέους χωρίς όρους;».

«Τέτοια φαντασίωση που αγγίζει τα όρια της ιστορικής αλαζονείας; Πού έχουν μάθει τη διαπραγμάτευση και κάνουν μαθήματα;», συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Βενιζέλος. Συνολικά, υποστήριξε ότι με αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ «θα καταφέρει την απόλυτη καταστροφή, την επιστροφή πίσω από το μηδέν».

Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Ως «εικονική πραγματικότητα» χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ωστόσο πως ήταν «λάθος» η μη μετάδοση της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη ΝΕΡΙΤ.

«Ο λαός ακούει τις υποσχέσεις, του αρέσουν, αλλά [το πρόγραμμα Τσίπρα] δεν είναι εφικτό και αυτό είναι το πρόβλημα», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε πως δεν είναι δυνατό να βρεθούν τα 13,5 δισεκατομμύρια που, κατά δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, θα κοστίσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που Αθήνα και τρόικα βρίσκονται σε διαπραγμάτευση για το ύψος του δημοσιονομικού κενού, με την τριμερή να το τοποθετεί σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σχετική με το θέμα της ΝΕΡΙΤ, η κ. Μπακογάννη επισήμανε πως θα ήταν «καλό να ακούσει ο ελληνικός λαός τον Τσίπρα», σημειώνοντας πως έχει «μεγάλη εμπιστοσύνη» στη νοημοσύνη των πολιτών και την ικανότητά τους να κατανοούν τι είναι υλοποιήσιμο και τι είναι ανέφικτο.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη «για μια ακόμα φορά εμφανίστηκε πολιτικός ηγέτης να τάζει λαγούς με πετραχήλια».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αφού αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του κ.Τσίπρα σχετικά με την κάρτα ανεργίας και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, υποστήριξε ότι «ο άνθρωπος παίζει με τη δυστυχία των συνανθρώπων μας».

Keywords
ΚΚΕ, συριζα, τσιπρας, ΔΕΘ, ντορα μπακογιαννη, λύση, νεα δημοκρατια, ΠΑΣΟΚ, μνημονιο, ηλεκτρικος, επιδοματα, εισιτήρια, τραπεζες, μνήμη, βενιζελος, στυλ, χρεος, ΔΝΤ, τροικα, psi, κουρεμα, ντορα, μπακογιαννη, θεσσαλονικη, αθηνα, ενφια, Κορμός Χριστουγέννων, νεα κυβερνηση, μειωση μισθων, τι ειναι το psi, μνημονιο 2, θεμα εκθεσης 2012, μνημονιο 3, ογα επιδοματα, φορολογια 2013, δωρα χριστουγεννων, μνήμη, το θεμα, βημα, δανεια, δημοκρατια, δωρα, δωρεαν, εργασια, ηγετης, θεμα, ισοτιμια, προγραμμα, το βημα, υψος, φτωχεια, ωρα, ανθρωπος, ασφαλιστικο, γοητεια, δηλωση, ευρω, ειπε, ειπωθει, εισιτήρια, εκθεση, ελλειψη, επενδυσεις, ερχονται, ιδια, θεσεις εργασιας, ομιλια, κυβερνηση, λύση, λογο, μερικη απασχοληση, νοημοσυνη, ντορα, ορια, ουσιαστικα, ρευμα, σαββατο, σιγουρο, συντομα, συνταξη, σοφια, σπιτια, στυλ, συγχρονο, τι ειναι, φορολογια, φορα, εξαρτηση, χωρα, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα