ΑΕΚ- Original 21: ” Κατίδη, είσαι ανεπιθύμητος και καταζητούμενος…”

Κίνδυνο τιμωρίας αντιμετωπίζει ο Γιώργος Κατίδης για το φασιστικό του χαιρετισμό στο ματς της ΑΕΚ με τη Βέροια. Πιθανός κίνδυνος και για την ομάδα του. Εξετάζουν την υπόθεση Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ.

Η ανόητη ενέργεια του Γιώργου Κατίδη να πανηγυρίσει με φασιστικό χαιρετισμό το νικητήριο γκολ της ΑΕΚ

απέναντι στη Βέροια (2-1) επισκίασε το πολύ σημαντικό τρίποντο που πήρε η ομάδα του. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός δήλωσε… άγνοια για τη σημασία της χειρονομίας του και-είτε έπεισε είτε όχι-απειλείται με βαριά ποινή.

Αν η ενέργειά του κριθεί από τον αθλητικό δικαστή ρατσιστική ή περιφρονητική θα τιμωρηθεί με ποινή τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών, καθώς χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο 23, παράγραφος 1 του πειθαρχικού κώδικα, ότι «… οποιοσδήποτε δημόσια μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε με τρόπο δυσφημιστικό εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προέλευσής του ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, θα τιμωρηθεί με ποινή τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών».

Κίνδυνο θεωρητικά μπορεί να αντιμετωπίσει και η ΑΕΚ, από πρόστιμο μέχρι και να χάσει το ματς στα χαρτιά, καθώς η δεύτερη παράγραφος του ίδιου άρθρου αναφέρει πως «… αν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη… ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια τιμωρείται με χρηματική ποινή 20-80 χιλ. ευρώ». Πάντως οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν ανησυχούν για ενδεχόμενη τιμωρία της ομάδας.

Η υπόθεση Κατίδη εξετάζεται ήδη από τη Σούπερ Λίγκα και ο παίκτης θα κληθεί σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή, ενώ πιθανώς να παρέμβει και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Παράλληλα, το θέμα απασχολεί και την ΕΠΟ, καθώς ο Γιώργος Κατίδης είναι διεθνής ποδοσφαιριστής.

Σήμερα θα φανεί και η στάση της ΠΑΕ ΑΕΚ απέναντι στον ποδοσφαιριστή. Ο Έβαλντ Λίνεν «κάλυψε» χθες τον παίκτη του αποδίδοντας στην άγνοιά του τη χειρονομία που έκανε, αλλά σίγουρα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Οπαδοί της ΑΕΚ ζητούν ακόμη και την άμεση αποδέσμευση του Κατίδη, ενώ άλλοι θέλουν απλώς να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Η δυσαρέσκεια στις τάξεις της διοίκησης, αλλά και παικτών της ομάδας (αρκετοί δεν πήγαν καν να πανηγυρίσουν μαζί του και έδειχναν να απορούν για τον πανηγυρισμό του) είναι δεδομένη. Μένει να φανούν και οι συνέπειες που θα έχει.

ΑΕΚ – Γ.Κατίδης: Δεν ήταν ναζιστικός ο χαιρετισμός στο γκολ – νίκη με τη Βέροια

Original 21 για τον Κατίδη: “Είσαι ανεπιθύμητος και καταζητούμενος…”

Ξεκάθαρη θέση με την οποία ουσιαστικά προαναγγέλει το τέλος του Κατίδη από την ΑΕΚ μιλώντας εκ μέρους όλης της “μεγάλης οικογένειας της ΑΕΚ, της προσφυγιάς και των ανθρώπινων αξιών” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά πήρε η ORIGINAL 21.

Με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσης ζητάει να τελειώσει σήμερα ο παίκτης, τονίζοντας πως είναι ανεπιθύμητος και καταζητούμενος ενώ αφήνει υπονοούμενα πως ο πανηγυρισμός του μπορεί να μην ήταν λόγω… ηλιθιότητας αλλά καθοδηγούμενος ή καθ΄υπόδειξη. Αναλυτικά η ανάρτηση οπως ανέβηκε νωρίς το πρωί:

“Το ότι ήσουν απλά ένας γελοίος επιδηξίας με φράτζα , ζωγραφιές στο σώμα του και ανωριμότητα κατώτερης και των πιστεύω του, το παραβλέπαμε… και σε καλή μας θέληση το συγχωρούσαμε…

Το να χαιρετάς φασιστικά… ΡΕ ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΞΕΥΤΙΛΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας , της ίδιας μας της ιστορίας… της προσφυγιάς και των αντιφασιστικών μας αξιών!

Είσαι λίγος και σαν παίχτης και σαν άνθρωπος τελικά!
Πλέον είσαι ανεπιθύμητος και καταζητούμενος ανάμεσά μας!
Τα δάκρυά σου δεν μας πείθουν… οι δικαιολογίες σου το ίδιο!
Οι γερμανοτσολιάδες, οι νενέκοι και οι προσκυνημένοι, όσοι δηλαδή πριν από εσένα χαιρετούσαν με τον ίδιο τρόπο , είχαν και αυτοί δικαιολογίες. Η ιστορία δεν τους ξεχνά !

ΕΜΕΙΣ , Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ , ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ !

“Διοικούντες”, απο αυτή τη στιγμή το παιδάκι αυτό ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ !
Η ανευθυνότητά σας δεν θα συγχωρεθεί . Πάρτε θέση τώρα !

ΥΓ. Πραγματικά, απο ηλιθιότητα που σε χαρακτηρίζει το έκανες;
…ή καθοδηγούμενος και καθ` υπόδειξη;
Σε κάθε περίπτωση και προς κάθε παραλήπτη ΞΕΚΑΘΑΡΑ:

ΣΤΗΝ Α.Ε.Κ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΝΑΖΙΣΤΕΣ….
ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΑΔΕΙΟ ΣΑΣ ΚΕΦΑΛΙ!

ΥΓ2. To θέμα αυτό ανήκει στην οικογένεια της ΑΕΚ και ξέρουμε να το διευθετίσουμε μόνοι μας!
Γι αυτό λοιπόν όλοι οι πολιτικάντιδες με τις βαρύγδουπες δηλώσεις τους, ας μας αφήσουν ήσυχους και μακριά απο υποδείξεις . Δεν τις χρειαζόμαστε!”

Κατακραυγή από τον αθλητικό κόσμο

Ο ναζιστικός χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη μετά το γκολ που πέτυχε στον αγώνα της ΑΕΚ με τη Βέροια προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και από τους ανθρώπους του ελληνικού αθλητισμού.

Ο αριστερός μπακ της Εθνικής ομάδας και άσος της Μονακό Γιώργος Τζαβέλλας έγραψε στο twitter: “Κάποιος να σταματήσει αυτό το παιδάκι. Α, ρε Ελλαδίτσα. Κρίμα για τους αγώνες των προγόνων μας. Κρίμα!”, ενώ και ο Ελληνας μπασκετμπολίστας Μανόλης Παπαμακάριος πήρε θέση με ένα tweet: “Μούντζα Σαλπιγγίδη 6 αγωνιστικές. Χαιρετισμός ναζί Κατίδη πόσο; Ρε τι άλλο θα δουν τα μάτια μας”.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο Γιώργος Μαυρωτάς ο οποίος είπε:“Τουλάχιστον στο χαιρετισμό δεν φοράει τη φανέλα να μείνει λεκές στην ιστορία…”

Keywords
Τυχαία Θέματα