ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Η άποψη αυτή δημοσιεύτηκε στο bankwars στις 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

“Καλή σας ημέρα

Με λίγες απλές κουβέντες θα σας πούμε σήμερα τι συμβαίνει ακριβώς στον ΣΥΡΙΖΑ

…Στον ΣΥΡΙΖΑ…

…Η πλευρά του Α.Τσίπρα, θέλει να κάνει τώρα, αυτό που σχεδίαζε να κάνει τον Δεκέμβριο του 2015. Έκτακτο συνέδριο, με εκλογή νέων μελών στην Κεντρική Επιτροπή, ώστε να καθρεφτίσει το 36% της κοινωνίας που ψήφισε

ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο στα κεντρικά όργανα του κόμματος, τα οποία σήμερα είναι στελεχωμένα με την παλιά δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, το 4% ή το 5%. Με το έκτακτο συνέδριο, η πλευρά του Α.Τσίπρα, γίνεται απόλυτα κυρίαρχη και οι συνιστώσες, συμπεριλαμβανομένης της Αριστερής Πλατφόρμας, θα συρρικνωθούν τόσο στην Κεντρική Επιτροπή, όσο και στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος….

…Η πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αρνείται το έκτακτο συνέδριο, απλά, γιατί …ξέρει τι θα πάθει. Λογικό είναι, να επιμένει στο “διαρκές συνέδριο”, χωρίς να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο κόμμα, οι οποίοι, την βολεύουν. Γιατί, ναι μεν η Αριστερή Πλατφόρμα και οι λοιπές συνιστώσες ήταν μειοψηφία του 40% περίπου στα κομματικά όργανα, αλλά τώρα, με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά τη στροφή της κυβέρνησης για συμφωνία με τους δανειστές και την επικείμενη υπογραφή τρίτου μνημονίου, διεκδικούν να πάρουν το κόμμα στα χέρια τους… (σ.σ. να το κάνουν τι χωρίς τονΤσίπρα, είναι ένα ερώτημα…)

…Ποιός θα κερδίσει λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ; Στο τέλος της ημέρας, 100%, ο Α.Τσίπρας! Είτε αρέσει είτε όχι, αυτός πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 4% και τον πήγε στο 36%. Οι Έλληνες, Τσίπρα ψήφιζαν και καρφάκι δεν τους καιγόταν τι λέγανε οι συνιστώσες. Τώρα μάλιστα που οι συνιστώσες μιλάνε καθαρά για δραχμή, το έργο είναι ακόμα πιο εύκολο για τον Α.Τσίπρα και όσους τον ακολουθήσουν. Άλλωστε, το αν θα έχει ή όχι τη …σφραγίδα του κόμματος, λίγη έως καθόλου σημασία έχει. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι σφραγίδες χωρίς λαικό έρεισμα, προσφέρουν στους κατόχους τους, το πολύ ένα 7% του εκλογικού σώματος…”

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα