Τη Μ. Δευτέρα η απόφαση του δικαστηρίου για την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι

Τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για την πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 104 συνάνθρωποί μας.

Το πρωί ολοκληρώθηκε ο κύκλος των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης και οι δικαστές αρχίζουν τη διάσκεψή τους προκειμένου να ανακοινώσουν την απόφασή τους για τους συνολικά 21 κατηγορουμένους που δικάζονται για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία.

Υπενθυμίζεται

ότι ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μανιάτης έχει προτείνει την ενοχή 9 κατηγορούμενων και την αθώωση συνολικά 12 προσώπων, μεταξύ των οποίων η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο τότε δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.

Σύμφωνα με τη εισαγγελική εισήγηση, αποδείχθηκαν οι πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της σωματικής βλάβης από αμέλεια και του εμπρησμού από αμέλεια κατά περίσταση για τους 9 κατηγορούμενους, αφού, όπως τόνισε ο κ. Μανιάτης, το γεγονός ότι δεν κινητοποιήθηκαν άμεσα τα πυροσβεστικά μέσα αλλά και ότι δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων επέδρασε καταλυτικά στο τραγικό αποτέλεσμα.

Keywords
Αναζητήσεις
ti-m-deftera-i-apofasi-tou-dikastiriou-gia-tin-polynekri-pyrkagia-sto-mati.htm
Τυχαία Θέματα