Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 4,8 Ρίχτερ σήμερα στο Κιλκίς

09:08 2/1/2018 - Πηγή: BankWars

Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:24 τα ξημερώματα της Τρίτης κοντά στο Κιλκίς, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Βουλγαρίας και των Σκοπίων.

Το

εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται μεταξύ των λιμνών Κερκίνης και Δοϊράνης.

«Είχαμε περισσότερες από δέκα δονήσεις άξιες αναφοράς από τις 12:13 το βράδυ. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι ο σεισμός των 4,7 ρίχτερ είναι ο κύριος σεισμός. Πρόκειται για την σερβομακεδονική ζώνη η οποία έχει δώσει δονήσεις αρκετά μεγαλύτερες κατά το παρελθόν» δήλωσε στο thestival.gr ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος.

«Εχουμε ”σμήνος” σεισμών που έγιναν αισθητή σε όλη την κεντρική Μακεδονία. Είναι κάτι που παρατηρείται πολλές φορές στον ελληνικό χώρο και έχει να κάνει με τα ρήγματα της περιοχής», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Από την εμπειρία μας διαπιστώνουμε ότι οι σεισμοί δεν θα σταματήσουν αμέσως. Θα υπάρξει εξέλιξη της δραστηριότητας. Είμαστε επιφυλακτικοί τις πρώτες ώρες», συμπλήρωσε και συμβούλεψε τους κατοίκους της περιοχής να μην μπουν σε παλιά σπίτια.

Keywords
Τυχαία Θέματα