Τι είπε ο Κωνσταντίνος σε Καραμανλή, Α.Παπανδρέου και Κ.Μητσοτάκη παρουσία του Αγίου Πέτρου

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023: Η Ελλάδα ζει την Ημέρα “Κωνσταντίνου, εστεμμένων, πριγκίπων, πριγγιπισσών και των συγγενών αυτών”

Και μπορεί την πλειοψηφία να την ενδιαφέρουν τα τελετουργικά της κηδείας του τέως βασιλιά, οι λαμπερές παρουσίες από τους βασιλικούς Οίκους της Ευρώπης και τα ονόματα των Ελλήνων πολιτικών, εφοπλιστών και επιχειρηματιών που θα πάνε στη Μητρόπολη,  αλλά το δικό μου ενδιαφέρον είναι στραμμένο…στον ουρανό.

Πάει λοιπόν ο Κωνσταντίνος και τον υποδέχεται ο Άγιος Πέτρος, συνοδευόμενος

από τρεις γνωστές φιγούρες της ελληνικής πολιτικής ζωής, που “φιλοξενεί” στον Οίκο του Θεού: Καραμανλή, Παπανδρέου, Μητσοτάκη.

-Τι γίνεται εκεί κάτω; ρωτούν και οι τρεις με μια φωνή.

Τα ίδια όπως τα αφήσατε, να μη σας πω και χειρότερα, απαντά ο Κωνσταντίνος.

-Δηλαδή; 

Τι δηλαδή; Έκανα αμάν… να τους ξεφύγω. Τσακώθηκαν σαν τα σκυλιά για το πως θα με θάψουν, ποιοι θα έλθουν και ποιοι δε θα έλθουν στην κηδεία. Θυμήθηκαν ξαφνικά, όλα τα παλιά, πολλά τα είχα κι εγώ ξεχασμένα!

–Ποια παλιά; του 1965; ερωτά ο Α. Παπανδρέου, ενώ την ίδια στιγμή, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στραβομουτσουνιάζει.

Ποιο ’65; ακόμα πιο πίσω, απαντά ο Κωνσταντίνος

–Ααα, θα λες για το 1963, θα θυμήθηκαν εμένα και τη Φρειδερίκη, τη μάννα σου, του λέει ο Καραμανλής

Ακόμα πιο πίσω, εγώ ήμουνα αγέννητος και εσείς, πολύ μικρός, του απαντά ο Κωνσταντίνος.

–Άρα, μιλάς για τις αρχές του αιώνα, για το 2014, για τον παππού σου τον Κωνσταντίνο τον Α’ που είχε τσακωθεί με τον Λευτέρη τον Βενιζέλο για το αν θα μπει ή δεν θα μπει η Ελλάδα στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο με την Αντάντ…

Κάπου εκεί φτάσανε, κι ακόμα παραπέρα. Νομίζω, πως φθάσανε μέχρι και την εποχή που άρχισαν να ψηφίζουν, λέει ο Κωνσταντίνος.

Ο Άγιος Πέτρος, που είχε βαρεθεί να ακούει τις ίδιες και τις ίδιες ιστορίες από την Ελλάδα και από  “φιλοξενουμένους” του εδώ και πολλά χρόνια (Γεώργιο Παπανδρέου, δικτάτορες 21ης Απριλίου, Ηλία Ηλιού, Λ.Κύρκο, Χ.Φλωράκη, βασιλιά Παύλο, βασιλιά Γεώργιο, Μεταξά, Ελευθέριο Βενιζέλο…) αποφασίζει να κλείσει τη “συνεδρίαση”, με μία φράση…

“Δεν αντέχεστε εσείς οι Έλληνες”! 

ΥΓ1: Η γνώση της ιστορίας είναι προσόν για ένα λαό που θέλει να κυβερνάται δημοκρατικά και να προχωρεί δημιουργικά. Η άγνοια και η παραποίηση της ιστορίας μετατρέπουν τους λαούς σε “πρόβατα-γίδια” που ο κάθε “τσοπάνης” τα βόσκει με φροντίδα, μέχρι την ώρα που θα τα οδηγήσει στον χασάπη για το Πάσχα του.

ΥΓ2: Πόσοι από τους πολιτικούς που θα βρεθούν στη Μητρόπολη σήμερα θα έκαναν το ίδιο αν οι εκλογικές τους περιφέρειες δεν είχαν χιλιάδες ψηφαλάκια παλαιών φίλων της Βασιλείας; Θα πήγαινε, για παράδειγμα, ο Αντ. Σαμαράς, αν το επίθετό του ήταν Σαμαρ-άκης και εκλεγόταν στο Ηράκλειο Κρήτης;

B&B

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα