Τι δείχνει η λίστα Λαγκάρντ

Τα περισσότερα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα την οποία δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC» ανήκουν στον κόσμο των επιχειρήσεων, του εφοπλιστικού κόσμου και των τραπεζών.

Όπως επίσης δεν σημαίνει και ότι φοροδιαφεύγουν ή ότι παρανομούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πολλά από αυτά τα άτομα είναι γνωστοί επιχειρηματίες με διεθνείς δραστηριότητες, εφοπλιστές που διακινούν συνεχώς ποσά στο εξωτερικό.

Το γεγονός ότι τα ονόματα

που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC», δεν σημαίνει ότι τα άτομα αυτά έχουν διακινήσει παρανόμως ποσά, είτε ότι κατέχουν παρανόμως καταθέσεις .

Άλλωστε πολλοί εξ΄ αυτών των λογαριασμών εμπεριέχουν πολύ μικρά ποσά (ακόμα και φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό) ανάξια φορολογικής αναζήτησης. Επιπροσθέτως, πηγές αμφισβητούν τη γνησιότητα του συνόλου της λίστας. Για παράδειγμα, ο δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Λάμψιας, δήλωσε στο protothema.gr, ότι ουδέποτε είχε λογαριασμό σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, πλην της Ελλάδας, ενώ ο «λογαριασμός» που φέρεται να έχει στην περιβόητη λίστα ούτως ή άλλως αναφέρεται ως μηδενικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα