Θέσεις εργασίας 6 μηνες για ανέργους 29 έως 64 ετών

Πρόγραμμα απασχόλησης για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, ανακοίνωσε για τα τέλη Σεπτεμβρίου, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, σε συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ.

Στο εξής όλοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές, ενώ θα παρέχεται στο 50% των ωφελούμενων η δυνατότητα εγγυημένης απασχόλησης σε ιδιωτικές εταιρείες για έξι μήνες, σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό του προγράμματος που περιλάμβανε εγγυημένη απασχόληση μόνον για το 1/4 των ωφελούμενων και μόλις για δύο μήνες.

«Με το νέο σχεδιασμό, ο άνεργος που θα προσληφθεί, θα λαμβάνει, μαζί

με την εργοδοτική συμμετοχή, 5.500 ευρώ, εν αντιθέσει με τον αρχικό, σύμφωνα με τον οποίο ο άνεργος θα λάμβανε μόλις 1.600 ευρώ καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, η κα Αντωνοπούλου υποστήριξε ότι θα ενταχθούν περίπου 43.000 άνεργοι, ενώ διευκρίνισε ότι τα προγράμματα θα έχουν οκτάμηνη διάρκεια, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Τέλος, η υπουργός είπε ότι τον Οκτώβριο θα υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 έως 49 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα