ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 150 θέσεις για Έλληνες Μηχανικούς από τη Nokia

Στη δημιουργία 150 θέσεων εργασίας προχωρά η Nokia, προσφέροντας ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά.

Ο υπουργός ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia στην Ελλάδα.

Στον χαιρετισμό

του, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα, με χειροπιαστό αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, τόνισε ότι το Κέντρο Ανάπτυξης και Έρευνας της NSN στην Ελλάδα επεκτείνεται, μεταφέροντας σημαντική τεχνογνωσία στη χώρα ενώ δημιουργεί -σε πρώτη φάση- 150 επιπλέον θέσεις εργασίας για τους Έλληνες Μηχανικούς.

Ο υπουργός σημείωσε ότι «ειδικά για εμάς, η επέκταση του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της NSN, είναι τριπλά σημαντική.

• Πρώτον, διότι γίνεται τώρα, μέσα στην κρίση.

• Δεύτερον, διότι αφορά σε έναν τομέα τεχνολογικής αιχμής, όπου η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες.

• Και τρίτον, διότι εκτελείται από μια μεγάλη και αξιόπιστη εταιρία σε διεθνές επίπεδο.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, η επένδυση στέλνει το μήνυμα πως η Ελλάδα έχει αλλάξει και προσφέρει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον σε όλους όσοι επενδύουν στις προοπτικές της. Επίσης, στέλνει το μήνυμα πως η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και ότι θέλει και μπορεί να αλλάξει το παραγωγικό της μοντέλο – να στραφεί στην καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογία.

«Η σημερινή εξέλιξη», συνέχισε ο υπουργός, «έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά νέων επενδυτικών κινήσεων από αρκετές πολυεθνικές εταιρίες. Όλες αυτές οι κινήσεις επιβεβαιώνουν πως πλέον αναγνωρίζονται οι προσπάθειες των Ελλήνων. Οι διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν και γίνονται, πιάνουν τόπο. Και φέρνουν καρπούς.

Από πλευράς μας, ως Κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνει η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφής, φιλικότερη στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

Διότι αυτό είναι το κλειδί για την έξοδο από την κρίση. Μονάχα οι επενδύσεις μπορούν να δώσουν νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις μας και νέες δουλειές για τους Έλληνες. Μονάχα έτσι η πατρίδα μας θα ανακάμψει και θα επιστρέψει στην ανάπτυξη».

Original article: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 150 θέσεις για Έλληνες Μηχανικούς από τη Nokia.

Keywords
Τυχαία Θέματα