Θερμοκέφαλοι Αλβανοί προκαλούν με πανώ σε γήπεδο – Οι εξελίξεις στην υπόθεση του Κ.Κατσίφα

upd 23.50: Μόνο ως πρόκληση για το θάνατο του 35χρονου Έλληνα ομογενή, Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας στο χωριό Βουλιαράτες μπορεί να χαρακτηριστεί ένα πανώ στον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στην Παρτιζάν Τιράνων και του Σκεντέρμπεη Κορυτσάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το epiruspost.gr, οι φίλαθλοι της Παρτιζάν ανήρτησαν ένα τεράστιο πανό στην εξέδρα, το οποίο έγραφε ένα και μόνο σύνθημα: «Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπάσταρδος λιγότερος».

Πρόεδρος της Παρτιζάν Τιράνων, είναι ο αδερφός του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, ο Όλσι Ράμα!

ΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΥ: ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ! (protothema.gr)

Ο γιατρός Παντελής Πάπιστας, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στο νεκρό ομογενή.

«Πάνω (σ.σ. στο βουνό) βρήκαμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε -γιατί περί εκτελέσεως πρόκειται. Αφού τραυματίστηκε βαριά, θα πρέπει να σβαρνίστηκε για 60 με 70 μέτρα πάνω στο χώμα, γιατί φαίνονται τα ίχνη από αίμα σε διάφορες πέτρες και, όπως μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, λίγο πριν εκτελεστεί, και φώναξε “ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο ελληνισμός”, κάπου εκεί εκτελέστηκε κιόλας. Του δόθηκε η χαριστική βολή» είπε ο γιατρός.

Τόνισε ακόμη στην αρχή των δηλώσεών του: «Να πω για τον Κωνσταντίνο ότι δεν είχε τίποτα ψυχικά, ήταν απολύτως ισορροπημένος… Το μόνο, ας το πούμε έτσι σε παρένθεση, είχε τρέλα για τα εθνικά θέματα. Συνεργαστήκαμε μαζί και στα συλλαλητήρια της Μακεδονίας και τα λοιπά. Παντού ήταν πρώτος για να τρέχει για θέματα εθνικά».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ…

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ούτε μαρτυρίες, που να συνδέουν την ένοπλη συμπλοκή στην Αλβανία, κατά την οποία έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των Αλβανών αστυνομικών ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, με την ύψωση της ελληνικής σημαίας, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό, από την πρώτη στιγμή υπήρξε επικοινωνία για το περιστατικό μεταξύ του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, με τον Αλβανό ομόλογο του -στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει- και ενημερώθηκε για το συμβάν, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες προκειμένου να συμμετάσχει και η ελληνική πλευρά στις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων της συμπλοκής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, έχουν δρομολογηθεί μέσω της διπλωματικής οδού όλες οι ενέργειες για τη συμμετοχή της ελληνικής πλευράς στις έρευνες, προκειμένου να ενημερώνεται και παράλληλα να παρέχει στις αλβανικές Αρχές οποιαδήποτε συνδρομή κριθεί απαραίτητη.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Κατσίφας συμμετείχε στον σημαιοστολισμό στους Βουλιαράτες, όπου αναρτήθηκαν δεκάδες σημαίες, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, χωρίς να ανακύψει κάποιο θέμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, φορώντας στολή παραλλαγής, ήταν οπλισμένος με καλάσνικοφ, αρχικά πυροβόλησε στον αέρα και μετά κατά διερχόμενου περιπολικού της αστυνομίας, το οποίο δέχτηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες (υπάρχουν και φωτογραφίες), ενώ στο σημείο βρέθηκαν 17 κάλυκες. Στη συνέχεια διέφυγε. Έγιναν αναζητήσεις και τελικά εντοπίστηκε σε μία βουνοπλαγιά, στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του. Η αλβανική αστυνομία διέταξε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, οι οποίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην περιοχή. Σημειώθηκαν πυροβολισμοί με συνέπεια τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Δίπλα στον νεκρό βρέθηκαν οκτώ κάλυκες, μία τσάντα με περίπου 100 σφαίρες καλάσνικοφ, μαχαίρι στρατιωτικού τύπου και θηλιά στρατιωτικού τύπου.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ο Ντιτμίρ Μπουσάτι, με δήλωσή του στα αλβανικά ΜΜΕ, τόνισε ότι «οι συνθήκες θανάτου έχουν επισήμως ανακοινωθεί» και χαρακτήρισε «απομονωμένο από τις σημερινές δραστηριότητες στην περιοχή (σ.σ. για την 28η Οκωβρίου) και μια κατάφωρη περίπτωση εξτρεμιστικής επιθετικότητας κατά της αλβανικής κρατικής αστυνομίας» τα γεγονότα με τον ομογενή από την Αλβανία.

«Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας, για το περιστατικό που συνέβη σήμερα (σ.σ. χθες) στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου, όπου έχασε τη ζωή του ο πολίτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, εκφράζει τη λύπη του για την αδικαιολόγητη πολιτικοποίηση του περιστατικού στη γειτονική χώρα.
Οι συνθήκες κατά τις οποίες ο πολίτης Κατσίφας έχασε τη ζωή του, έχουν επίσημα ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές της Αλβανίας.

Η Κρατική Αστυνομία εξήγησε λεπτομερώς ότι πρόκειται για ένα γεγονός απομονωμένο από τις σημερινές δραστηριότητες στην περιοχή και μια κατάφωρη περίπτωση εξτρεμιστικής επιθετικότητας κατά της αλβανικής κρατικής αστυνομίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων εκφράζει την απογοήτευσή του για την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, η οποία όχι μόνο δεν καταδικάζει την επίθεση με όπλο κατά των δυνάμεων ασφαλείας μας, αλλά μιλάει για ‘απαράδεκτη απώλεια ζωής’.

Κάνουμε έκκληση για σύνεση, καθώς οι πολιτικές και διπλωματικές παρανοήσεις της υπόθεσης αυτής είναι σαφείς και άνευ προηγουμένου, διαβεβαιώνουμε τους γείτονές μας ότι η Αλβανία είναι μια ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων χωρίς διακρίσεις εκείνων της ελληνικής μειονότητας».

ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Ο Έλληνας ομογενής που έπεσε νεκρός από αλβανικά πυρά στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας φέρεται να είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε συλληφθεί μετά από επιχείρηση της δίωξης ναρκωτικών το 2008 για συμμετοχή σε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά.

Η σύλληψη του έγινε μετά από μεγάλη επιχείρηση στο Χαλάνδρι και φέρεται να είχε στην κατοχή του μισό κιλό χασίς. Εναντίον τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών.

Ελλάδα – Αλβανία σε κρίση για τον ομογενή που σκότωσε η Αστυνομία – “Δώστε εξηγήσεις”, λέει το ΥΠΕΞ – Ράμα: “Ήταν τρελός εξτρεμιστής”

Keywords
Τυχαία Θέματα