Θεανώ Φωτίου: Να και μια φορά που έχει δίκιο – Κόβει διαφήμιση που χρέωνε φτωχούς για ένα τηλεφώνημα

Εισαγγελική έρευνα για τηλεοπτική διαφήμιση που καλούσε τους πολίτες να επικοινωνήσουν με συγκεκριμένο αριθμό με χρέωση 1 ευρώ το λεπτό για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), ζήτησε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η Θ. Φωτίου ανέφερε ότι «το Σαββατοκύριακο υπέπεσε στην αντίληψή μας διαφήμιση στην τηλεόραση που έτρεχε σε

περισσότερους από έναν τηλεοπτικούς σταθμούς, όπου εζητείτο για όποιον θέλει να πάρει πληροφορίες για το ΚΕΑ να προσφύγει στις υπηρεσίες του αριθμού που έδινε η διαφήμιση. Προβήκαμε αμέσως σε συγκεκριμένες ενέργειες γιατί δεν είναι δυνατόν να βγάλουμε οποιοδήποτε κέρδος από ανθρώπους που είναι σε ακραία φτώχεια μέσα από τέτοιες υπηρεσίες, πολύ περισσότερο που μπορεί να γίνει παρανόηση, διότι οι απαντήσεις που δίδονται από το συγκεκριμένο νούμερο μπορεί να παραπλανήσουν τους Έλληνες πολίτες, να νομίζουν ότι είναι δικαιούχοι του ΚΕΑ ενώ δεν είναι και να υπάρξει μετά πρόβλημα στα ΚΕΠ και τους Δήμους. Διότι όπως καλώς γνωρίζετε, μόνο εκεί μπορούμε να έχουμε τον ακριβή δικαιούχο».

Η αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο ο αρμόδιος Εισαγγελέας διεξάγει εισαγγελική έρευνα γι’ αυτές τις διαφημίσεις και κάλεσε τους πολίτες να προσφεύγουν στο πενταψήφιο 15105, το οποίο λειτουργεί μέσα στο Υπουργείο με 6 υπαλλήλους από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς χρέωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα