Θα πληρώνουν κανονικά το φόρο ακινήτων τα ξενοίκιαστα σπίτια και μαγαζιά

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης:

Τα σπίτια, τα μαγαζιά και τα λοιπά κτίσματα που παραμένουν «κενά» και ξενοίκιαστα θα επιβαρύνονται με το σύνολο (με το 100%) του προβλεπόμενου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α). Για τα ακίνητα αυτά δεν πρόκειται να ισχύσει δηλαδή καμία έκπτωση ή απαλλαγή από τον Ενιαίο Φόρο.

Κατά τη συζήτηση

του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων κ. Στρ. Παραδιάς ζήτησε τη μείωση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. κατά 50% για τους ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων «κενώ» κατοικιών και λοιπών κτισμάτων.

Ωστόσο, ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε οποιαδήποτε ευνοϊκή ρύθμιση για τα συγκεκριμένα ακίνητα, προβάλλοντας ως δικαιολογία αρχικά το γεγονός ότι δεν υπάρχει τρόπος να εφαρμοστεί μια τέτοια απαλλαγή, επειδή θα πρέπει να προσδιοριστεί με ακρίβεια «τι είναι ξενοίκιαστο», πράγμα πολύ δύσκολο, αλλά κι επειδή μετά θα απαιτηθεί να αντιμετωπιστεί με ευνοϊκή ρύθμιση και το θέμα των εξοχικών κατοικιών που τους περισσότερους μήνες του έτους παραμένουν «κενές»!

«Τελικά είναι όλα θέμα δημοσιονομικού κόστους» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας ότι όσοι φέρνουν προτάσεις για μειώσεις του νέου φόρου ακινήτων θα πρέπει να τις συνοδεύουν και με εισηγήσεις για την επιβολή άλλων «ισοδυνάμων» μέτρων!

Original article: Θα πληρώνουν κανονικά το φόρο ακινήτων τα ξενοίκιαστα σπίτια και μαγαζιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα